От х:

Днес в x:

Търсят под вола теле в детските градини преди сливането

Елина Арнаудова/вляво/ инспектира доскорошните си колежки-директорки

Мащабна проверка на всички хасковски детски градини са предприели от община Хасково, във връзка с предстоящото сливане на забавачки, предвидено за 1-ви април. Реформата бе променяна на два пъти, като в един момент изтече информацията, че сливането се отменя, стига само ОДЗ-тата да покажат добри финансови резултати. Месец след публикуването на тази информация обаче, сливането отново излезе на дневен ред, по неофициална информация - заради поредните плачевни финансови резултати на част от социалните заведения.

Проверката тече от миналата седмица, като в нея участват представител на община Хасково, на РИО на МОН и Регионалната здравна инспекция РЗИ, научи Haskovo.net. Ресорната отговорничка за детските градини в общината Елина Арнаудова отказа информация за целта на проверката, която по данни на Haskovo.net е първата за последните 2.5 години. Съответно бяха отказани данни и за открити нарушения.

До момента са проверени 80 % от хасковските ОДЗ-та. На базата на заключенията от инспекцията, ще се определи и бъдещето на директорките от сливаните заведения. По план, от 17 хасковски забавачки трябва да останат 11, а от 13 селски-само 1.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини