От х:

Днес в x:

Все още няма следа от изчезналия малайзийски самолет

Въздушна снимка на следи в океана около Виетнам, за които се предполагаше, че са от маслото на изчезналия самолет

Малайзийски спасители не са успели да открият никакви отломки от самолет в района в Южнокитайско море, където се бяха появили петна от масло и се предполагаше, че това е мястото на катастрофата на "Боинг 777-200" на " Малайзийски авиолинии". Това заяви министърът на транспорта Малайзия Хишамудин Хюсеин.

Самолетът излетя от Куала Лумпур за китайската столица Пекин след полунощ в събота и изчезна от екраните в 2:40 часа местно време - 19 минути след излитането. По данни на агенция Синхуа връзката е загубена, докато самолетът е летял над Виетнам. На борда е имало 154-ма пътници от Китай, 38 малайзийци, 7 индонезийци, шестима австралийци, петима индийци, четирима французи, трима граждани на САЩ, по двама новозеландци, украинци и канадци, по един от Русия, Италия, Холандия и Австрия.

Търсенето на самолета продължава. Част от роднините на изчезналите пътници на лайнера са настанени в хотел "Лидо" в Пекин, в очакване на новини.

Междувременно САЩ изпращат в Малайзия група служители на Федералното бюро за разследване (ФБР), които ще вземат участие в изясняването на причините за изчезването на пътническия самолет на "Малайзийски авиолинии".

Решението е било взето, тъй като на борда на пътнически самолет има и американци, както и за да се установи дали случаят няма връзка с тероризъм. Такива подозрения се появиха, след като се установи, че на борда на самолета на път към Пекин не са били двама души – италианец и австриец, които били регистрирани за полета. В същото време техните паспорти според властите на Австрия и Италия, са били откраднати преди време. Както беше отбелязано от медиите, двамата сега са в безопасност у дома.

За сега не са установени данни за тероризъм, посочват представители на американската администрация. Това обаче не е окончателното заключение, твърде рано е да се каже със сигурност, че няма такава връзка, посочват те.

От своя страна малайзийският транспортен министър Хишамудин Хюсеин заяви, че четирима пътници са летели с чужди документи на борда на изчезналия лайнер.

Междувременно стана ясно, че пътническият самолет “Боинг 777-200” на компанията "Малайзийски авиолинии", който изчезна край бреговете на Виетнам, през 2012 г. е минал през ремонт поради повреда на дясното крило. Това съобщи в събота във френското радио предаването "Европа 1" експертът по авиацията Бернар Шабер.

"През 2012 г. с този самолет имаше инцидент на летището в Шанхай, Китай", каза френският експерт. Тогава лайнерът се сблъскал на пистата с друга машина, принадлежаща на Южните китайски авиокомпании. "За да бъде приведен в ред, се наложи да бъде извършена сериозна работа, по-специално трябваше да се замени част от дясното крило", уточни той. Шабер обаче

Той посочи, че в случая не може да се говори за пряка връзка между този случай и настоящия инцидент.

Източник: http://www.vesti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини