От х:

Днес в x:

Москва: САЩ да внимават какво правят

Сергей Лавров

Външният министър на Русия Сергей Лавров предупреди Вашингтон да не предприема необмислени стъпки, които неизбежно биха ударили САЩ като бумеранг и биха накърнили американско-руските отношения. Изказването на руския дипломат е станало факт по време на телефонен разговор с американския държавен секретар Джон Кери, предаде Ройтерс.

“В съответствие с поръченията на президентите Путин и Обама, които по-рано обсъдиха по телефона обстановката в Украйна, външните министри се разбраха да продължат разглеждането на проблематиката на острата политическа криза в страната”, съобщиха от руското министерство.

“Готови сме за равноправен диалог с партньорите си от чужбина, за да помогнем на различните страни в Украйна да излязат от кризата”, каза Лавров. Този диалог със западните партньори на Москва трябва да е честен, без опити Русия да бъде представена като една от страните в конфликта, предупреди руският първи дипломат. “Кризата не е създадена от нас и ние не сме страна по нея”, подчерта той.

Финансовото наказание спрямо Русия заради Украйна едва ли ще е възможно без преки щети за САЩ и Западна Европа, твърди агенция “Блумбърг”. “Сега Русия е обвързана финансово с Европа много по-силно, отколкото Съветският съюз, но ако това създава зависимост, то тя при всички случаи е взаимна", твърди агенцията.

През септември 2013 г. руски физически лица и компании са имали активи за 160 млрд. долара в чуждестранни банки, гласят данни за 44 държави, които се отчитат през Банката за международни разплащания (BIS).

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини