От х:

Днес в x:

ФБР разследва причините за изчезването на малайзийския самолет

САЩ изпращат в Малайзия група служители на Федералното бюро за разследване (ФБР), които ще вземат участие в изясняването на причините за изчезването на пътническия самолет на "Малайзия Еърлайнз" край бреговете на Виетнам. Това съобщиха пред CNN представители на администрацията на САЩ.

Решението за изпращане на експерти от ФБР е било взето, тъй като на борда на пътнически самолет имаше и американци, както и за да се установи дали случаят нямам връзка с терористизъм. Такива подозрения се появиха, след като се установи, че на борда на самолета на път към Пекин не са били двама души – италианец и австриец, които били регистрирани за полета. В същото време техните паспорти според властите на Австрия и Италия , са били откраднати преди време. Както беше отбелязано от медиите, двамата сега са в безопасност. За сега не са установени данни за тероризъм, посочват представители на американската администрация. Това обаче не е окончателното заключение, твърде рано е да се каже със сигурност, че няма такава връзка, посочват те.
Самолетът "Боинг 777-200" излетя от малайзийската столица Куала Лумпур за китайската столица Пекин след полунощ в събота и изчезна от екраните в 2:40 часа местно време - 19 минути след излитането. По данни на агенция Синхуа връзката е загубена, докато самолетът е летял над Виетнам. На борда е имало 154-ма пътници от Китай, 38 малайзийци, 7 индонезийци, шестима австралийци, петима индийци, четирима французи, трима граждани на САЩ, по двама новозеландци, украинци и канадци, по един от Русия, Италия, Холандия и Австрия. /

Източник: http://www.vesti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини