От х:

Днес в x:

Заточиха Петьо Петров в Смолян, Недан Хаджиев в Кърджали

Петьо Петров става шеф в Смолян


Предишното ръководство на ОД на МВР Хасково в лицето на комисар Петьо Петров и заместникът му Недан Хаджиев са преназначени в системата, при това на ръководни постове. Петров е изпратен в Смолян като началник отдел Охранителна полиция, същият пост в Кърджали вече е заел Недан Хаджиев. Любопитното е, че именно от Кърджали пристигна настоящия зам.-шеф на хасковската полиция Станимир Колев, който там бе на същата позиция - охранител №1.

Рокадата Хасково-Кърджали е пълна, като и двамата шефове са встъпили в длъжност. Не така стоят нещата в Смолян, където заповедта на министъра все още не е разписана от Петьо Петров. По кулоарна информация в полицейските среди, той не бил доволен от назначението. В Смолян също се чудят какво става, като спонтанната им реакция на журналистическото запитване бе „Питайте го дали ще приеме работата“. Иначе от ръководството на структурата в Смолян обявиха кадровата си политика за секретна и отказаха официална информация. Самият Петьо Петров обаче потвърди, че започва работа в Родопско, като на изричния въпрос обяви, че вече е на работа.

Петьо Петров бе освободен от поста си в Хасково на 6 ноември, а Недан Хаджиев на 12 декември 2013 година. Понеже и двамата не са в пенсионна възраст, преминаха в структурата на така наречения полицейски резерв. Престоят в него е само 6-месеца, след което резервистът излиза от системата на МВР, ако дотогава не бъде назначен другаде.

Г. Христов

Заместникът му Недан Хаджиев в Кърджали
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини