От х:

Днес в x:

Чака се нов кабинет в Украйна

Нов кабинет може да бъде назначен в най-скоро време в Украйна. Това заяви изпълняващият длъжността премиер Сергей Арбузов. По думите му подобна стъпка би била правилна, тъй като ще донесе "увереност на гражданите и инвеститорите".

На 28 януари президентът Виктор Янукович прие оставката на премиера Микола Азаров и на правителството, което продължава да изпълнява задълженията си.

По конституция това положение може да се удължи до 60 дни. Арбузов подчерта, че за подобряване на икономическата и финансовата ситуация трябва да се съкрати срокът за взимане на решение за новото правителство.

В същото време украинската опозиция, която получи подкрепата на Запада на Мюнхенската конференция по въпросите на сигурността, обяви нова среща на Майдана пред протестиращите. В неделя влезе в сила и закон, позволяващ амнистирането на подведени под отговорност участници в протестите.

От протестиращите се очаква да освободят всички завзети по време на безредиците сгради на държавната власт и местното самоуправление и да не пречат на по-нататъшното им функциониране.

Участниците в протеста трябва да премахнат блокадата на улица "Грушевски" в Киев, така че транспортните комуникации в града да се нормализират. Третото условие е да се премахнат блокадите на улици, площади и кръстовища навсякъде в Украйна освен на местата, където протичат мирни протестни акции.

Източник: http://www.novinar.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини