От х:

Днес в x:

„Да бъдем по-добри!“ зарадва малки и големи

Eлена Георгиева, Моника Ангелова, Добрина Митовска, Шабан Иса от ІХ „б” клас, Диляра Яхя, Марчела Сотирова от ІХ „а ” клас, Джансу Ахмед, Яна Ангелова и Йордана Петрова от Х „а” клас на СОУ „Отец Паисий”, заедно с педагози от Обединен детски комплекс подготвиха и реализираха инициативата „Да бъдем по-добри!”. Тя е резултат от участието им в обучение по проект „Дар за моето училище – млади лидери с идея за промяна” на Национален алианс за работа с доброволци. Целта на проекта е младите хора да дефинират проблеми, свързани с тяхната училищна среда и да открият начини за разрешаването им.

В съвремението ни има много на брой социални дефицити. Проявите на агресия сред хората служат за тяхното прикриване. Как да се справим с агресивните прояви в училищната среда и как да общуваме помежду си? С разрешаването на тази трудна задача се заеха учениците от СОУ „ Отец Паисий“ , град Кърджали.

Използвайки придобитите умения по време на обучението си в ОДК, паисиевци подготвиха интересни и поучителни игри, чрез които да се посочат причините за агресивното  поведение и начините за преодоляването му. Осъществяването на инициативата „Да бъдем по-добри!” започна с уроци във втори клас на училището, с идеята, че този проблем трябва да се преодолява още в най - ранна възраст. Второкласниците приеха с радост срещата с по-големите ученици и бяха много активни при обсъждането на различните морални ценности и стъпките към доброто. Създадени бяха нови приятелства. Инициативата е успешна и полезна, не само за малките възпитаници, но и за големите ученици.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини