От х:

Днес в x:

Пролет 2014. Приказните създания в колекцията на Валентино (видео)

Колекцията от-котюр Пролет /Лято 2014 на Валентино насели модния подиум с крехки, грациозни създания, ефирни и първични, сякаш от сънищата. Лиричната колекция висша мода на Валентино идва женствена, приказна, хармонична и неочаквана.

Колекцията от-котюр Пролет /Лято 2014 на Валентино насели модния подиум с крехки, грациозни създания, ефирни и първични, сякаш от сънищата. Лиричната колекция висша мода на Валентино идва женствена, приказна, хармонична и неочаквана.

Колекцията се появява в резултат от партньорството с Римската опера, с която дрехите се допълват и си взаимодействат в диалог.Творчеството се чества като един прост и инстинктивен жест, без ограничения или задръжки , без да обръща внимание на разликата между реалността и вътрешния свят.

Дрехите са ефирни като тъкани, величествени като присъствие, и жизнени като израз на неукротимо въображение. Рояк пеперуди кацат тук и там, лъвове, змии, и горили се появяват на палта и пелерини. Виждаме още женствени рокли с ресни, сатенени пелерини с пера и по-текстурирани бляскави палта с африкански сцени. Всяка дреха разказва своя приказка и пресича границите между публично и лично пространство, между сън и реалност.

Земните цветове като сиво, бежово, кафяво и ръждиво изобилстват. Жената е винаги в центъра. Тя е многопластова и неуловима фигура, облечена в непрекъснато променящите се образи.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини