От х:

Днес в x:

В Момчилград подменят уличното осветление, пестят хиляди левове

Община Момчилград продължава с подмяната на осветителни тела в общинския център и всички населени места за намаляване на разходите за енергия. Това заяви зам.-кметът по икономически дейности и управление на общинската собственост инж. Мехмед Фахри. За 2014 година от бюджета на местната власт са заделени само 30 000 лв. за поддържане на уличното осветление. Сумата е значително ниска в сравнение с миналата година заради реализирането на мерки по подобряването на енергийното ефективност на уличното осветление. Ремонтът и подмяната на осветителните тела се осъществява от общината със собствена автовишка. Назначени са двама специалисти, които ежедневно откликват на сигнали. Поддържат постоянна телефонна връзка с управници по населени места и служители на общинска администрация. Вече са подменени голяма част от остарелите живачни  с модерни натриеви и енергоспестяващи осветители.

„Уличното осветление остава сред водещите приоритети в графа „Подобряване на градската среда”. Целта ни е с минимални разходи да постигнем максимално икономисване на средства, осигурявайки идеално улично осветление за момчилградчани. Очакванията ни за тази година са да приключим изцяло с модернизирането и подмяната на всички улични лампи в Момчилград”, обясни зам.-кметът инж. Мехмед Фахри. Намаляването на годишните разходи по експлоатацията на уличното осветление, вече е сред реализираните мерки в тази сфера. Ресорният зам.-кмет изтъква, че община Момчилград годишно пести хиляди левове от модернизирането на уличното осветление, като почти няма неосветени точки на територията на общината, включително и в най-малките и отдалечени махали по населени места.

Общината извършва постоянен енергиен мониторинг за контролиране на уличното осветление. Специалистите отчитат масови прояви на вандалско отношение към уличните лампи. „Възстановяването на нанесените щети изисква средства, които са за сметка на данъкоплатците. Умоляваме гражданите да ни сигнализират навреме за нарушения на телефон 03631/6527”, посочи инж. Мехмед Фахри.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини