От х:

Днес в x:

8 °C

С 810 хил.лв. кв. Болярово и три хасковски села ще имат икономично улично осветление

Изображение 1 от 3

  810 хиляди лева ще бъдат вложени в изграждането на икономично и модерно улично осветление в кв. Болярово и селата Гарваново, Въгларово и Клокотница.

  Договорът за рехабилитация и модернизация е подписан от кмета на Хасково Станислав Дечев и заместник-министъра на енергетиката Жечо Станков, съобщиха от кметската администрация.

  От 107 общини, Хасково е сред 20-те одобрени за безвъзмездно финансиране.

  След изпълнението на проекта ще бъдат спестени 82 % от енергията за осветление в тези населени места, което се равнява на 629.26 тона спестени емисии СО2/ годишно, а освен това възобновяемата енергия, която ще произвеждаме ще бъде 22 % “, е уточнил пред кметът Станислав Дечев.

  По време на срещата градоначалникът е бил категоричен, че ще продължи работа по модернизиране на уличното осветление в града и селата от община и вече подготвя проекти, с които Хасково да кандидатства по Плана за възстановяване и устойчивост.

  През тази година по тази линия ще бъдат финансирани около 200 общински проекта.

  Настоящият проект за „Рехабилитация и модернизация на система за улично осветление“ е пряко насочен към над 3 000 жители на община Хасково.

  Заедно с партньорите от норвежкия град Трондхайм, Хасково ще намали енергийното потребление, защото уличното осветление към този момент е един от големите консуматори на енергия в общината. Предстои да бъдат подменени старите тела с нови високоефективни LED осветителни тела, да се въведат системи за дистанционно управление, контрол и мониторинг на потреблението на електрическа енергия на улично осветление и да се изградят инсталации за производство на електрическа енергия за собствени нужди от възобновяеми източници.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Се
   Семпай
   18 -2
   17:10, 9 мар 2021
   Що не вземеш първо да оправиш улиците и асфалта и после да мислиш за икономично осветление. Цялата ви работа е такава. Почвате нещо и като свършат парите за крадене оставяте до никъде.
   • Ян
    Янков
    7 -1
    09:19, 10 мар 2021
    Имаше един виц:
    -Тука сега, ще построим един завод, а до реката- училище!
    -Ама ние нямаме река!
    -Е, ще ви прекараме река!
    -Ама ние и деца нямаме !
    И деца ще ви направиме ,спокойно!
    Намерете разликите между байТошо, и Станчо умното!
  • 2
   Нищожества начело на един град с хилядолетна история ! Да изметем пасмината гроб .
  • 3
   На
   Набора
   16 -1
   18:09, 9 мар 2021
   То луд ли е или ще полудява....Улиците са като след бомбардировка то щял улично да подменя....Нещо и някой е май за подмяна.....
  • 4
   Гр
   гражданин
   15 -1
   19:07, 9 мар 2021
   Довърши първо канализацията и "Хасвалта" после мисли за осветление. Като грейнат тия лампи като зейнат тия дупки! Ама то човека правилно мисли трябва да е светло за да не си чупим краката нощем!
  • 5
   Мм
   ммм
   10 -2
   19:20, 9 мар 2021
   Мацките слагайте мацките спазвайте дистанция така не сте убави
  • 6
   Во
   Вожда
   8 -1
   19:21, 9 мар 2021
   Зад катър не се застава защото може да те ритне
   И пред пом@к защото ще ти забие нож в гърба
  • 7
   И
   И
   5 0
   08:42, 10 мар 2021
   Много грозна снимка, този толуп отдясно за какво пипа бедния човек отляво, пари ли му иска...
  • 8
   Из
   Избори
   4 0
   09:48, 10 мар 2021
   Всичко се прави преди изборите.Ние сме най- добри,мислим за хората,всичко,което сме обещали сме изпълнили.
   Да,така е- най- много сме откраднали, всяка една сфера е стигнала дъното,държавата е на дъното.
   Това сме ние- ГЕРБ,или просто гепаджии.

  Хороскоп за 13.04.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Постепенно навлизате в добра физическа и психическа форма и желанието ви за промяна се засилва с всеки изминат ден. Това ви подтиква да насочите енергията си в позитивна насока. Няма да ви липсват възможности за развитие на потенциала, просто трябва да се мобилизирате и да действате.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Добро развитие на делата ви и приятелски сбирки, но които ще ви подскажат великолепни идеи. Други ще мислят над възможностите за бизнес, а няма да липсват и такива, които ще положат специални грижи по опазване на имуществото си. Към партньора си бъдете ведри и не го пренебрегвайте, ако някъде другаде са отнесени мислите ви.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Атмосферата на дома ще ви зарежда с добри очаквания, но и не само тя. Развитията през последните дни ще ви подтикнат към конкретни действия, свързани с предстоящо пътуване или друга делова активност. Други ще продължат с професионалната си подготовка, отдавайки значение на нови моменти в нея.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Поставяте си високи цели, които изискват последователни действия и упорство, за да стигнете до желаните резултати. Подобряване на материалното състояние за онези от вас, които не щадят времето и силите си. Бъдете добри с всички и най-вече с хората от обкръжението ви, те милеят най-много за вас. Отнесете се към предложенията им конструктивно и ще си спестите недоразумения.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  С лекота ще постигате всичко, с което се захващате днес. Възползвайте се от шанса, но не злоупотребявайте с късмета си. В добра физическа форма сте, самочувствието ви е добро и това ви прави още по-витални. С доброто си настроение влияете положително и на финансовото си състояние.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Без излишна суета ще работите и придвижвате делата си в посоката, която желаете. Покажете на недоброжелателите си, че компанията им няма да ви липсва. Позитивното ви мислене ще ви помогне да неутрализирате лошите енергии покрай вас и по-бързо да приключите с нещата, които не ви носят добро настроение.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Понижено настроение и раздразнителност ще се забелязват у много от вас днес. Причините са комплексни, но като основна е липсата на трайна трудова заетост. Уморени сте от несигурността и безпаричието, но това не е причина да се отказвате от правата си. Вниквайки в подробностите, ще прецизирате всичко и ще намерите по-бързо решение на проблема си.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Развитията през последните дни влияят върху желанието ви за изяви. То се отразява положително и на духа ви, с готовност сте за повече работа, общуване и интимна отдаденост. В живота на някои от вас ще се появи нов човек, чиято роля ще бъде значима. Не пренебрегвайте онези, които показват добрите си намерения към вас.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  При вас шансовете ви за успех в домогванията ви към вниманието и чувствата на една определена личност са твърде оскъдни. За момента запазете съществуващото положение, за да не го изгубите и него. Ще имате хубави събития, които ще разнообразят деня ви и ще ви заредят с очаквания.Не анализирайте прекалено много нещата, защото ще изгубите очарованието на мига.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Служебни ангажименти ще запълнят времето на много от вас. Но най-добре ще се почувствате, ако използвате деня за почивка и не мислите за проблемите. Можете да сте полезни и на други, не отказвайте съдействието си. Допирът с природата и чистият въздух ще ви се отразят добре и ще мобилизират силите ви.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще инициирате срещи с хора, които биха ви помогнали да се справите по-добре с проекта, над който работите. Финансовите ви проблеми ще намерят решението си и с подкрепата на добре подбрани приятели, намерете пътя към тях. Ще преборите стреса с релаксиращи масажи, спортни занимания или в компанията на любим човек.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Предстоят ви важни промени в личен план. Преценете добре приоритетите си и не се колебайте да действайте. Не обръщайте внимание на пренебрежението от страна на близките си. Съвсем скоро всичко ще се промени в желаната от вас насока. Със своята проницателност и интуиция вие успявате да достигнете до скрити за другите детайли, които трябва да използвате.
  13 апр 2021
  Последни новини