От х:

Днес в x:

Дойде отговор от Здравното министерство за конкурса в МБАЛ Св.Екатерина

Трети конкурс за управител на МБАЛ "Св.Екатерина" бе обявен в края на октомври

Приложената диплома на единия от кандидатите за управител на МБАЛ "Св.Екатерина" - д-р Християн Стойков не удостоверява придобита специалност по реда на наредба № 34, но удостоверява притежаването на необходимата квалификация по Здравен мениджмънт по смисъла на Наредба №9 за условията и реда на провеждане на конкурси.

 Това гласи отговор на зам.министър на здравеопазването Чавдар Славов до председателят на ОбС- Димитровград Стефан Димитров.

Припомняме, че Димитров в качеството му на председател на конкурсната комисия отправи запитване до Здравното ведомство преди месец дали документите на д-р Стайков в конкурса са редовни.

За да застане начело на МБАЛ "Св.Екатерина" кандидатът трябва да бъде магистър по медицина или по икономика и управление, и да притежава квалификация по здравен мениджмънт.

Както писахме, в надпреварата за шеф на МБАЛ "Св.Екатерина", участват освен д-р Стойков и сегашния управител д-р Здравко Наков.

Конкурсът бе обявен след решение на Общинския съвет в Димитровград на 26 септември, а такъв трябваше да се проведе в края на ноември.

Заради запитването до Здравното министерство, което се забави, бе провалена третата подред надпревара за шеф на болницата в Димитровград. Пълният текст на отговора на зам.министър Славов вижте в снимките по-долу.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини