От х:

Днес в x:

Нефтохимик измъкна победата от Хасково в зала Дружба

Биджони Рийвс в атака

Баскетболистките на „Хасково 2012” претърпяха втора загуба от отбора на „Нефтохимик 2010”, този път при домакинство. Срещата в зала „Дружба” приключи 64:70 точки в полза на гостенките.

Момичетата на треньорката Елена Станкова започнаха мача уверено и водеха в резултата. Хасковлийки се представиха много добре в първата част. Още от началото те взеха преднина. В шестата минута бургазлийки реализираха няколко точки и обърнаха резултата с 3 точки в тяхна полза. Домакинките бързо се мобилизираха и натрупаха актив. Така преди кратката пауза резултатът бе 20:17. И във втората част на мача хасковлийки демонстрираха надмощие. Момичетата от „Нефтохимик 2010” обаче тотално ги преследваха в резултата като най-голямата разлика достигна до 7 точки. Преди почивката резултатът бе 39:36 в полза на домакинките.

В третата част гостенките наваксаха и взеха преднина. В края на четвъртата част се получи техническа повреда, което доведе до прекъсване на срещата. Наложи се оставащите 38 секунди да се отброяват с хронометър. Така мачът приключи 64:70 в полза на гостенките.

Първия мач между двата отбора от този полусезон на „А” група за жени се игра в Бургас. Там „Хасково 2012” загуби с 69:74. След днешния мач „Хасково 2012” се подрежда на пето място във временното класиране с 4 победи и 6 загуби.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини