От х:

Днес в x:

Четири болници от областта с допълнителни пари от държавата

Четири болници от Хасковска област попаднаха в списъка на Националното сдружение на общините в България /НСОРБ/ за финансово подпомагане през 2014 година от държавния бюджет..

Клиниките в Харманли, Свиленград, Любимец и Тополовград отговарят на критериите, които Управителният съвет на общините прие на заседанието си в петък, 13-ти, в Димитровград.

Общият брой на клиниките от отдалечени и рискови региони, които трябва да получат „финансовата инжекция“ през Министерството на здравеопазването, е 42, беше уточнено на срещата. Принципът за избора им е те да отговарят на основния критерий и на един от допълнителните.

Основният критерий за подбора е населеното място, в което е медицинското заведение. То трябва  да е отдалечено на повече от 50 км. от областната болница. Според допълнителните критерии, районът трябва да е с по-висока безработица от средната за страната или с по-висок относителен дял на възрастното население, поясни изпълнителният директор на НСОРБ Гинка Чавдарова.

Общините предлагат за второстепенните критерии да се ползват данните от 2012 -та година. Мотивът е, че тези за 2013 г., ще бъдат обработени през април 2014 г., което ще забави подпомагането на болниците с 4 месеца.

 

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини