От х:

Днес в x:

Три лъва спасиха момиче от насилствен брак

12-годишно момиче е било отвлечено от няколко мъже, които се опитали да я склонят към брак, но благодарение на три лъва, притекли й се на помощ, тя успяла да се спаси от похитителите, информира АП.

Момичето, отвлечено от 7 души, липсвало седмица, преди полицията да успее да я открие, съобщава сержант Уадиму Уедаджо от град Бита Генет, на 350 мили югозапад от етиопската столица  Адис Абеба.

Момичето е било бито преди да бъде открита от полицията на 9ти декември в покрайнините на Бита Генет. То е намерено е в компанията на три лъва, които си тръгнали кротко, след като се появила полицейската патрулка.

„Ако лъвовете не й се бяха притекли на помощ можеше да стане по-лошо, често момичета като нея са пребивани, ако не приемат да сключат брак", коментира полицаят.

Местен областен управител сравнява случката като "истинско чудо", защото "тези животни често излизат от дълбоките гори само за да нападат хора". Местен експерт на диви котки смята, че лъвовете са чули плача на момичето и са го възприели като скимтене, наподобяващо това, което издава малкото лъвче, когато търси майка си.

Етиопските диви лъвове са национално богатство, в дивото са останали едва 1000 възрастни.

Четирима от нападателите й са вече задържани. В Етиопия над 70 % от браковете се извършват традиционно след като булката е отвлечена, често това се договаря предварително от двете фамилии.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини