От х:

Днес в x:

Търсят пари за ремонт на две селски градини по програма "Красива България"

Съветниците одобриха да се кандидаства за ремонт на две градини в Общината по програма "Красива България"

Община Димитровград да кандидаства с проект по програма "Красива България" за текущ ремонт на детските градини в селата Горски извор и Ябълково одобри днес Общинския съвет.

В двете си докладни кметът Иво Димов посочва, че за финансиране по тази програма на Министерството на труда и социалната политика може да се кандидатства до 31 декември 2014 година.

Освен със средства по програмата, при одобрение на проекта е нужно и съфинансиране от Общината в размер до 100 000 лв., припомня градоначалникът.

Да бъде финансирана реконструкцията и на сградата на училището в Меричлери по "Красива България" бе предложил в докладна и председателят на ОбС Стефан Димитров. По време на сесията той я оттегли с цел да се намери по-добро финансиране на така нужните ремонтни дейности.

Иво Димов поясни, че Общината обмисля възможност за училището в Меричлери да се търси финансиране от новосъздаден фонд към министерството на образованието.

Ако Димитровград кандидаства и бъде одобрен, сградата на училището в Меричлери, освен саниране, боядисване и смяна на дограма, ще може да разчита и на ремонт на покрива, както и на нов физкултурен салон, допълни кметът.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини