От х:

Днес в x:

ГЕРБ харесват младото

Депутатите Делян Добрев и Красимир Стефанов си казват наздраве с младо вино

Депутатите от ГЕРБ се оказаха върли почитатели на младото вино. Половината от представителството на Бойковата партия в парламента от хасковския избирателен район дойдоха да уважат празника на младото вино в Харманли. Червеният еликсир с видимо удоволствие опитваха бившия бирник №1 на държавата Красимир Стефанов и хасковската гордост Делян Добрев. Той се издигна чак до министър и до гальовната загриженост на Бойко, че трябва да яде за да порасне. Добрев в момента е само депутат и е все така е слабичък.

Купонът в местността „Казала” край Харманли се провежда за 16-ти пореден път, но за първи път имаше такова масирано депутатско присъствие, коментираха постоянни винари от общината и региона. Честно казано имаше защо. Вината бяха унищожително хубави, а ефектът от тях бе потресаващо еуфоричен, особено при отсъствието на съпругата. Половинките на доста хора, включително депутатите, не бяха забелязани.

Представените вина бяха повече от отлични, в палитрата между каберне, мерло и памид. 44-те производителя дотолкова затрудниха журито, че резултата от дегустацията бе представен с половин час закъснение. През това време водещите от клуб „Възрожденец” и община Харманли редяха стихове в смисъл: „Вино и жена изневеряват когато няма истински пиячи”. И казваха наздраве на всеки 5 минути.

Съветът към младите бе : ако искаш да си щастлив 1 месец-хвани си любовница, ако искаш да си щастлив 1 година-хвани си жена, ако искаш да си щастлив цял живот – трябва ти здраве и наздраве. С червено вино.

След доста време дегустираното жури най-накрая излезе с алкохолно обосновано предложение. №1 сред майсторите на червения елексир в Харманли бе...хасковлия. Топ-винар стана Стоян Райчев, баща на хасковския еднофамилен пожарникар, който взе титлата миналата година. В Хасково май знаят по-добре как се прави прочутото харманлийско вино. Победителят получи френска бъчва от дъб за 225 литра вино, осигурена от главния спонсор на мероприятието-фамилия Зайчеви и винарна "Тера Тангра". Бурета имаше и за всички до 4-то място.

Студеното време окастри присъствието на празника. Вместо традиционните няколкостотин души дойдоха 141. Едва 44 се одързостиха да представят продукцията си на претенциозното жури от дегустатори на винарните "Тера Тангра", "Братанови" и "Дионис" ООД. За сметка на това имаше международно участие. Унгарец на име Ричард дегустираше местното вино, но по едно време му дожаля да го плюе/както изисква добрата дегустаторска практика/ и започна да го гълта. Няма данни оценката му да е взета под внимание в крайния резултат.

Г.Христов

Кмет/Лисков/ и зам.-кмет Генев правеха същото
Оха !
Всичко необходимо за качествена дегустация
Дегустация
Професионална
Този с невярващата физиономия е унгарец. До него е професионалистът на "Тера Тангра" Спас Спасов

Победителите бяха награждавани от спонсора Никола Зайчев/вдясно/
Стоян Райчев стана винар №1
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини