От х:

Днес в x:

3 сестри пазят златото на ПМГ

Йоана получава златния метал от директорката на ПМГ Тодорка Милева

Сестрите Йоана и Дарена Георгиеви от хасковската ПМГ спечелиха златни медали в националното състезание по математика „Черноризец Храбър“, което се проведе на 1 ноември в Хасково. Градът ни бе един от домакините на турнира, като прие и математици от Кърджали и Пловдив. Йоана спечели убедително титлата при десетокласниците, като записа и най-високия резултат от всички 616 участници - 128 точки от 150 възможни. Това почти сигурно й гарантира безплатен летен лагер на морето или зимен на Боровец, което се полага на най-добрите в националната класация.

Любопитното е, че и тяхната сестра Гергина е абонирана за златото от математическите състезания, стига да се яви на тях. Този път 9-класничката, също от ПМГ, си спести участието в „Черноризец Храбър“. Най-малката Дарена е № 1 в 4-ти клас, а най-голямата Йоана в 10-ти. Оказа се, че хасковската математическа гимназия е дала път в живота и на родителите на сестрите. Там са завършили майката /сега архитект/ и бащата /геодезист/.

В хасковското ОУ"Климент Охридски" пък цакаше с братя. Призьори станаха Любомир и Светльо Балтаджиеви.

79 ученици получиха грамоти и награди в турнира. Сред най-отличените, освен ПМГ, бяха ОУ „Христо Смирненски“ и ОУ „Св. Климент Охридски“. От „Смирненски“ май бяха предпочели да решават задачи в училище и не пристигнаха да си получат наградите. За призьорите имаше раници, чанти за лаптоп и часовници.

Изключение в хасковската доминация бе възрастова група 8-ми клас. Там призовите места отидоха в образцова математическа гимназия в Пловдив.

Г.Христов

Сестра и Дарена също спечели първото място
Климент излъчи куп призьори-малкият Светльо с грамота от състезанието при второкласниците
..и батко му Любчо с първо място при 5-класниците
Развълнувани мами изстискваха таблетите за най-доброто снимане
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини