От х:

Днес в x:

Мамят сирийци с по 700 долара, нашата полиция не знае

Бежанците се извеждат с автобуси, но къде отиват е друга работа

17 сирийски бежанци от центъра в Харманли са били ужилени с по 700 долара на възрастен човек с обещанието, че ще бъдат настанени в несъществуващ кюрдски културен център в столицата. Вместо в него обаче групата цъфнала пред софийския бежански лагер „Военна рампа“.

Сирийците били стоварени с микробус в столицата с указанието да вземат градския транспорт до адреса на несъществуващия център. В 19.30 часа снощи, ошашавената група деца и възрастни се изсипала пред „Рампата“, разказва началникът на лагера там о.з. полковник Пепи Джурански. Самите измамници вече били духнали. Те трябва да се издирват от хасковската полиция, заявиха от Държавната агенция за бежанците. Измамата бе оповестена снощи лично от шефа й Николай Чирпанлиев. Първата информация бе, че измамата е станала с бежанците от Пъстрогор. И в единия, и в другия случай обаче, издирването на измамниците е под юрисдикцията на местната полиция. Която обаче заяви, че не знае за такова нещо. Потърсеният за коментар шеф на областната дирекция на МВР Петьо Петров ни насочи обратно към тези, които са дали тази информация, в случая ДАБ, макар според Агенцията издирването на престъпници да е работа на полицията.

По неофициална информация измамниците са двама души, които се появили в Харманли с бял микробус. Те гарантирали за настаняването на групата и в късния следобед я повели към София.

„При мен идват с редовни документи“, коментира директорът на лагера в Харманли Жельо Желев. „Документите им са с нотариална заверка. Няма как да знам дали има такъв адрес или не. Питайте нотариусите какво заверяват“ приключи той.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини