От х:

Днес в x:

Японско дуо свири с 60 звънчета в Хасково и Узунджово (видео)

Уникалното концертиране с 60 звънчета на японското дамско дуо ”BellyLove“  идва за първи път в България. На 8 ноември, петък, от 18 ч. дуото ще гостува в Драматичния театър „Иван Димов“ в Хасково, а на 9 ноември, събота, от 10 ч. - в църква „Успение Богородично“ в с. Узунджово. Входът е свободен.

Концентрирането на звънчета само с две ръце дава възможност не само да се създава музика, но е и завладяващо представление, което разкрива нежен и наситен с много топлина музикален свят.

Дамското музикално дуо ”BellyLove“ на Айко Фуджие и Ерико Иноуе е създадено през 2007 г. Изнася концерти в цяла Япония, като тази есен ще зарадва с нежната си музика публиката в София и в Хасково.

Концертите на ”BellyLove“ се организират от Японско-българския икономически комитет със съдействието на Посолството на Япония в България и Туристическия информационен център на Община Хасково. Те са част от програмата на 24-тите Дни на японската култура в България, която тази година е наситена с музикални събития. Концертът на дуото”BellyLove“ в София ще бъде само с покани, на 7 ноември, четвъртък, от 19 ч. в Софийската градска художествена галерия.
 
Дните на японската култура се организират в Република България от Посолството на Япония от 1990 година. За двадесет и четвърта поредна година българската общественост има възможността да се докосне до древното и съвременното лице на богатата японска култура.
 
Дните на японската култура през 2013 година се осъществяват със съдействието на Клуба на приятелите на Япония в България „Нихон Томоно Кай“ и с любезната финансова подкрепа на: Allianz, Astellas, Canon, Honda, JTI, Kaliakra Wind Power, Mazda, Mitsubishi Corporation, Nissan, Toyota, Toshiba , YAZAKI и Yokogawa България.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини