От х:

Днес в x:

Жена от България е майката на „русото ангелче”

В гръцките медии изтече информация, че биологичната майка на намерената край Фарсала русокоса Мария е бургазлийка на име Саша Русева, омъжена за българина Атанас Русев от село Николаево, Старозагорско, за който се предполага, че е баща на момиченцето.

Всичко обаче ще стане ясно, след като бъде направен ДНК тест, съобщи Нова телевизия.

Българската е регистрирала момиченцето с рождена дата 31 януари 2009 година в Гърция, в град близо до Солун.

Има информация, че Саша Русева е отсъствала от България в периода 2008, 2009 и 2010 година, тъй като точно по това време й липсват внесени здравни осигуровски. В момента обаче тя би трябвало да се намира в България.

Припомняме, Мария бе открита при полицейска акция срещу наркотрафиканти в цигански катун, разположен край гръцкия град Фарсала. Тя привлече вниманието на униформените с русите си коси и зелени очи.

При направения ДНК тест се доказа, че циганите, които се обявяваваха за негови родители - 39-годишен мъж и 40-годишната му жена, не са такива. Те дадоха и противоречиви обяснения откъде е детето.

Една от основните версии е, че Мария е била отвлечена при раждането си през 2009 година и сега е била готвена продажбата й. Имаше вероятност родителите да са българи или скандинавци.

Междувременно гръцките власти се наеха да издирват родителите на момиченцето чрез Интерпол. От гръцката полиция пък разкриха, че Мария не е била обявявана за издирване там и името й не фигурира в системата.

След случая от гръцкото държавно обвинение разпоредиха спешно международно разследване на всички актове за раждане в страната.

Въпреки че бяха обвинени в отвличане и употреба на фалшиви документи, семейството, при което бе открито русокосото момиченце, заяви, че иска детето си обратно.

Властите в Атина, които са издали родилен акт на Мария, години след като тя е била родена, пък са отстранени.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини