От х:

Днес в x:

Велик! Григор Димитров обърна Ферер, с първа титла в АТР

Велик успех записа най-добрият български тенисист Григор Димитров. Той спечели първата си титла от турнир на АТР и стана първият нашенец с такова постижение.

На финала на надпреварата в Стокхолм хасковлията победи световния номер 3 Давид Ферер с 2:1 сета, сътворявайки знаменит обрат. 

Испанецът взе първия сет с 6:2, но след това нашето момче го съсипа след 6:3 и 6:4 и взе първия си трофей от едва втория си финал на турнир от сериите на АТР. 

Първата част наистина не се разви по вкуса на Гришо. Двамата си размениха по един пробив, за да стане резултатът 2:2. 

След това Ферер пак взе подаването на нашето момче, затвърди го и до края не му остави шанс да се запише в геймовете. 

Във втория нещата се развиваха сравнително равностойно в началото. Все пак хасковлията имаше шанс за пробив, който испанецът спаси. 

При 4:3 в полза на Гришо той направи и така важния пробив, който му се оказа достатъчен да запише впоследствие сета в своя полза при 6:3 и да изравни 1:1 в сетовете. 

В третата решителна част българинът показа и здрави нерви. Той спаси няколко опасни точки при подаването си, не позволи да го пробият и на свой ред атакуваше успешно. 

Димитров направи решителния пробив в седмия гейм, за който специалистите твърдят, че решава сета. Гришо го затвърди и затвори всичко при първия си мачбол на свое подаване. 

Така Димитров продължава да записва името си със златни букви в историята на родния тенис. Освен това, той стана осмият тенисист с първа титла в кариерата си през този сезон. 

Също така, това е четвъртата му победа над играч от Топ 10 в кариерата и общо трета през тази година, която определено е най-силната му досега. 

Григор пооправи малко и баланса си срещу Давид Ферер. Той записа първа победа над испанеца, след като имаше три загуби от него досега. 

Ферер пък записа 20-а загуба на финал на турнир от веригата на АТР. Той има и 20 победи в такива битки. 

Източник: sportni.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини