От х:

Днес в x:

Меричлери представи двама от най-изявените си автори в творческа вечер

Георги Янев и Тиню Стайков представиха снощи в КДК-Димитровград свои книги

Двама автори от Меричлери представиха своето творчество в кафето на КДК-Димитровград снощи. Събитието бе част от мероприятията за 60-тата годишнина на клуба, която се навършва тази година.

Георги Янев и Тиню Стайков посрещнаха много приятели и почитатели на римуваното и неримувано слово.

За книгата на Георги Янев -"Раздухани въглени" говори литераторът Живко Русев. Той посочи, че авторът засяга една от най-величавите и срамни български страници - Септемврийското възстание. В книгата става дума за политика, но всъщност тя не е политическо четиво, а документална повест.

Разказвачът прескача в различни пространства, описвайки различни случки и събития, някои от тях със съдбовни измерения. В творбата предимство е дадено на изграждането на образа на главния герой - Д-р Теню Стоилов, посочи още Живко Русев.

Бившият кмет на Меричлери -Тиню Стайков сам презентира пред публиката своите стихове, събрани в книгите "Отшелникът с плачещи чувства" и "Гласовете ви чувам".

Творците получиха поздравления от колегите си от КДК -Хасково, димитровградските творци, както и от читалищното настоятелство в Меричлери, което им пожела да продължават да имат все така буден и търсещ дух в литературата и поезията.

Тиню Стайков раздаде автографи на присъстващите гости

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини