От х:

Днес в x:

Приют за кучета в Хасково ще има, но друг път

Георги Иванов

„За изграждане на кучешки приют в областния град общинският съвет в Хасково е вземал решения два пъти. Първият път беше още през 2009 година. Тогава гласувахме да се даде една сграда извън града на неправителствена организация, която да изгради приют. Оказа се обаче, че земята е държавна, а областната управа отказа да отстъпи терена на общината“.

Това заяви днес на сесията кметът Георги Иванов в отговор на въпрос на Евгения Ангелова от ГЕРБ. Зам.-председателката на ОбС попита какво става с приюта, за чието изграждане бе взето решение през март тази година.

„Да, през март тази година бе гласувано решение да се даде терен на друга неправителствена организация за изграждане на приют за бездомни кучета. Поради липса на финансиране обаче това не се случи“, допълни градоначалникът.

Според него проблемът с бездомните кучета е държавен въпрос. „Докато в София има организация с бюджет от един милион лева, която да се занимава с тях, този проблем няма да се реши. Трябва да се лапат паричките“, допълни градоначалникът.

Според Георги Иванов пример за кардиналното решаване на този проблем е Румъния. Там наскоро приеха закон, според който непотърсено в 14-дневен срок куче се евтаназира.

„Така се решава този въпрос. А що се отнася до Хасково, приют ще има, но първо трябва да изплатим 210-те хиляди лева дългове на кожния диспансер, да оправим детските градини, и тогава“, заключи кметът.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини