От х:

Днес в x:

Атака внася в НС искане за затваряне на границата с Турция

Да не се допускат на територията на България бежанци от арабски страни и Африка. Това поиска от парламентарната трибуна атакистът Павел Шопов, който обясни, че националистите днес ще внесат това проекторешение в НС.

По думите му сирийските бежанци у нас са прекалено много и вече създават размирици. От Атака изтъкнаха, че предложението им страната ни да запази неутралитет по темата Сирия и да затвори границата си с Турция не е прието и тепърва ще си патим от това.

Има тежка опасност да пострада обществото, бежанският поток е неспирен и се увеличава с всеки изминал ден, алармират националистите. Според тях един бежанец струва на държавата над 1000 лева на месец, а един роден пенсионер - 150 лева. Ислямски фундаменталисти и терористи - така Шопов определи сирийските граждани, които търсят спасение у нас.

Депутатът от Атака разкри конспиративен сценарий, според който САЩ, Израел и Франция са предизвикали този конфликт, а сега не помагат за разрешаване на генерирания от тях проблем. Не трябва да сме буфер, който да спира тези бежанци да навлязат в Европа, призова Шопов.

Той предрече, че страната ни я очаква хуманитарна криза, ако не спрем бежанския поток.

По-рано днес пък от ВМРО обявиха, че в неделя ще блокират турската граница в района на ГКПП Капитан Андреево.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини