От х:

Днес в x:

9 °C

Много СРС-та и 54 свидетели по делото срещу „Палките”

Спецсъдът не даде ход на първото заседание по делото срещу групата „Палките" 1.

Припомняме 10-те катаджии са събирали подкупи по автомагистрала Тракия в периода септември 2010 - май 2011 г. и са обвинени в участие в организирана престъпна група.
Останалите двама обвиняеми, също са от КАТ Пазарджик и са взимали подкупи.
До момента нямат доказана принадлежност към групировката и са действали самоцелно, но делото им е прехвърлено към спецсъда тъй като делят общи свидетели с „Палките" 1.

Съдебният състав прецени да не се даде ход на делото поради отсъствието на адвоката на двама от подсъдимите.
Един от адвокатите пък поиска делото да бъде върнато в пазарджишката прокуратура. Съдът обяви, че този въпрос ще се постави за разглеждане в съдебно заседание с участието на всички страни.

Следващата дата, на която спецсъда ще разглежда обвинението срещу Палките 1 е 22 октомври от 10 часа.

Пред медиите прокурорът по делото Георги Мойсев обясни, че пазарджишките катаджии са манипулирали данните от техническите устройства, отчитащи превишената скорост и така са изнудвали водачите за пари.

Групата извършвала незаконна си дейност предимно през деня и в работното си време, като е обхващала участък от 30-40 км в отсечката от Калугерово до Пловдив.
Минималният подкуп е бил 20 лв., като сумите са стигали и до 50 лв.
За момента няма конкретна цифра за общата сума, която катаджиите са присвоили за половин година.

Прокурорът поясни, че по делото са приложени всички възможни видове срс-та, като има и наличен видео материал.
Стана ясно, че по делото предстои да бъдат изслушани 6 вещи лица и 54 свидетели, от които петима са защитени.

Припомняме, бившите катаджии от пазарджишката Пътна полиция бяха заловени преди 2 години на автомагистрала "Тракия".
През юни 2011 г. пътни и магистрални полицаи от Пазарджик и Пловдив са извикани на семинар в сградата на пазарджишкия КАТ. Вместо лекция 11 от тях са задържани от служители на дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР по обвинения за взимане на подкупи от шофьори на магистрала "Тракия".

От Софийска градска прокуратура повдигнаха обвинения за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с рекет на шофьори, срещу полицаите Стоян Илиев, Петър Михайлов, Георги Бодуров, Петър Костадинов, Марин Енджов, Иво Даскалов, Георги Георгиев, Илия Сотиров, Наско Ставрев, Илия Пърличков, Здравко Тодоров и Иван Араланов.
Според прокуратурата най-високо в йерархията е стоял Стоян Илиев, който имал правомощията да дава нарядите за дежурства.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 05.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Укротете темпото, денят не е подходящ за инициативи и активност, от какъвто и да е характер. Усамотението ще ви се отрази обновяващо на психиката и мисленето. Не мислете за работа и пари, дори и да ви се струва, че е наложително. Ще поемете в тази посока, но не днес.
05 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Имате прекалено много енергия за да прекарате деня в почивка. Заемате се с какво ли не, докато накрая не откриете онова, което наистина ви удовлетворява. В личен план ви очакват много приятни мигове с човека до вас. Помислете обаче преди да предприемате по-рисковани начинания днес. Моментът не е подходящ.
05 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Телефонно обаждане може да обърка плановете ви. Използвайте свободното си време за необходими дейности в дома ви, но не ангажирайте околните непременно да ви помагат. Ако се окажете между две противоположни мнения, но не избързвайте да вземате страна. Изчакайте и ще спечелите.
05 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Настроението ви днес е чудесно. Захващате се с много дела наведнъж, но учудващо за хората около вас, успявате да ги свършите по задоволителен начин. Ще се изненадатe от реакцията на свой близък човек за нещо, което възнамерявате да свършите в близо бъдеще. Дайте шанс на човек, с когото сте в незадоволителни отношения да покаже на какво е способен.
05 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес сте особено привлекателни за околните и най - вече за представителите на противоположния пол. Не се поддавайте на чужди внушения, колкото и примамливи да изглеждат те. Получавате добри новини, които разплитат доста възможности.
05 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще прекарате спокоен ден в домашна обстановка, което ще бъде много полезно за възстановяване на душевния ви баланс. Спокойно можете да се посветите на любими и разтоварващи занимания, като оставите работата настрана. Околните често ще се допитват до вас, а вие бихте могли да им бъдете много полезни с точните си съвети.
05 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Съществува вероятност да останете разочаровани от някой или нещо. Залагате прекалено много на събитие, което няма да оправдае очакванията ви. Вслушайте се в съвета на свой близък, попадал в аналогична ситуация. Заемете се с нещо, което ви е приятно, и което ще отклони мислите ви от грижите, които мислите, че имате.
05 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Създайте си приятни занимания, с които да се откъснете от мисли, свързани с работата, грижите и тревогите ви. Умението ви да решавате проблемите по по-нестандартен начин ще привлече на ваша страна човек, с който ще имате общо бъдеще. Ще срещнете подкрепа за своя идея, която разработвате от доста време.
05 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Приемате като предизвикателство онова, с което се заемате днес. Стараете се да внесете спокойствие около себе си и наистина успявате. Важен за вас партньор е взел решение, което считате за неуместно, но навреме съумявате да го възпрете. Привлечени сте от идея, която е трудноосъществима, но не и невъзможна.
05 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Въображението ви не познава граници, а и енергията ще ви е достатъчна за да осъществите идеите си. Ако успеете да съхраните ентусиазма си, ще стигнете до добри резултати. Сияйното ви излъчване ще ви подари нови приятели и ще ви превърне в желани партньори. Към вас се насочват повече от добри сили.
05 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви се отдава да намирате по-лесно това, което търсите. Дали спокойствие или нови занимания, към всичко ще се отнесете сериозно и с мисъл за близките си. Което не е никак малко, като се има предвид свободолюбивия ви дух и поведение. Не демонстрирайте с повод и без повод самочувствието си.
05 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Здравето ви изисква щадящи грижи, пренебрегването на които може да доведе до усложнения. Отношението ви към конкретна задача изисква да бъде преразгледано, предвид настъпили промени и условия по изпълнението й. Ще реализирате идея, която добре се вписва в плановете на онези, които очакват това от вас.
05 дек 2020
Последни новини