От х:

Днес в x:

Много СРС-та и 54 свидетели по делото срещу „Палките”

Спецсъдът не даде ход на първото заседание по делото срещу групата „Палките" 1.

Припомняме 10-те катаджии са събирали подкупи по автомагистрала Тракия в периода септември 2010 - май 2011 г. и са обвинени в участие в организирана престъпна група.
Останалите двама обвиняеми, също са от КАТ Пазарджик и са взимали подкупи.
До момента нямат доказана принадлежност към групировката и са действали самоцелно, но делото им е прехвърлено към спецсъда тъй като делят общи свидетели с „Палките" 1.

Съдебният състав прецени да не се даде ход на делото поради отсъствието на адвоката на двама от подсъдимите.
Един от адвокатите пък поиска делото да бъде върнато в пазарджишката прокуратура. Съдът обяви, че този въпрос ще се постави за разглеждане в съдебно заседание с участието на всички страни.

Следващата дата, на която спецсъда ще разглежда обвинението срещу Палките 1 е 22 октомври от 10 часа.

Пред медиите прокурорът по делото Георги Мойсев обясни, че пазарджишките катаджии са манипулирали данните от техническите устройства, отчитащи превишената скорост и така са изнудвали водачите за пари.

Групата извършвала незаконна си дейност предимно през деня и в работното си време, като е обхващала участък от 30-40 км в отсечката от Калугерово до Пловдив.
Минималният подкуп е бил 20 лв., като сумите са стигали и до 50 лв.
За момента няма конкретна цифра за общата сума, която катаджиите са присвоили за половин година.

Прокурорът поясни, че по делото са приложени всички възможни видове срс-та, като има и наличен видео материал.
Стана ясно, че по делото предстои да бъдат изслушани 6 вещи лица и 54 свидетели, от които петима са защитени.

Припомняме, бившите катаджии от пазарджишката Пътна полиция бяха заловени преди 2 години на автомагистрала "Тракия".
През юни 2011 г. пътни и магистрални полицаи от Пазарджик и Пловдив са извикани на семинар в сградата на пазарджишкия КАТ. Вместо лекция 11 от тях са задържани от служители на дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР по обвинения за взимане на подкупи от шофьори на магистрала "Тракия".

От Софийска градска прокуратура повдигнаха обвинения за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с рекет на шофьори, срещу полицаите Стоян Илиев, Петър Михайлов, Георги Бодуров, Петър Костадинов, Марин Енджов, Иво Даскалов, Георги Георгиев, Илия Сотиров, Наско Ставрев, Илия Пърличков, Здравко Тодоров и Иван Араланов.
Според прокуратурата най-високо в йерархията е стоял Стоян Илиев, който имал правомощията да дава нарядите за дежурства.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини