От х:

Днес в x:

Вдигат минималната заплата от 1 октомври

"Дискусията за така наречените работещи бедни е актуална. Ще направим всичко възможно от 1 октомври да бъде увеличена минималната заплата", съобщи пред Нова телевизия министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов като уточни, че това е предмет на обсъждане в рамките на тристранния диалог, предаде Стандарт нюз.

"До края на този месец най-вероятно ще имаме решение на този въпрос", обясни министърът. Той все пак е оптимист и смята, че първите стъпки на правителството са обнадеждаващи.

"Не знам дали е редно да правим самооценка на това, което сме свършили или не сме, това е работа на българските граждани. Минималната заплата е тази, която трябва да осигурява покупателна способност на този, който я получава", оцени Адемов.

По отношение на коледните надбавки на пенсиите, той посочи, че трябва да е ясно, че докато не приключи деветмесечното отчитане на държавното осигуряване е трудно да се каже ще има ли или не коледни надбавки.

„Ще се търсят възможности за тези необходими около 35 - 40 милиона лева. Около 800 000 хиляди български пенсионери ще могат да се възползват от тази надбавка", заяви министърът. Той все пак се застрахова като подчерта, че "предварителните разчети са нещо, което винаги може да ни подведе. Трудно е да се каже с какъв процент могат да бъдат увеличени пенсиите, нека изчакаме Нова година".

Източник: актуално

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини