От х:

Днес в x:

Супер луксозен, супер еко плаващ остров (видео)

Тук дори не мислим за цената, естествено такъв проект да е насочен към върховете. Супер луксозната яхта Orsós по-скоро прилича на остров. Тя може да си плува из световните океани, както всяка яхта, търсейки и достигайки най-подходящия климат за една луксозна почивка. Създателите на проекта са се погрижили за неговата енергийна автономност с чувство за отговорност към околната среда.

Яхтата остров е с разгърната площ 1000 кв. м. Тя има шест стаи със собствен санитарен възел, в които могат да се настанят 12 души. Откритата палуба е просторна, с място за шезлонги, барбекю, джакузи и бар. Също така просторна е всекидневната с огромни прозорци за отлична панорамна гледка на гостите.

Спокойно можем да наречем Orsós еко остров, тъй като задоволява енергийните си нужди чрез соларни панели и безшумни вятърни турбини, които могат да генерират енергия и през нощта. Освен това, вентилацията и отоплението се постигат чрез оползотворяване на топлината от морската вода. Замисълът на създателите е още по-мащабен. Той включва Orsós острови да се предлагат като група. Това е възможност за икономическо обединение на частни жилищни домове, хотели или чартърни веригиСобственикът или гостите имат усещане за уединение, сигурност и изключителност.  Всяки в групата плаващи острови е по персонализиран проект. Собствениците могат да "паркират", например, целогодишно в базовата станция, а през летните месеци да отплават, за да бъдат сами в отдалечен залив. Така може например да се избегне дъждовния сезон, пише http://orsosisland.com/, сайтът на луксозния еко проект.

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини