От х:

Днес в x:

Министър Стойнев заподозря ЕРП-тата в саботаж

Министър Стойнев съобщи поредна добра новина в Хасково-тока ще поевтинява още

ЕРП-тата трябва да обясняват на хората защо сметките им са по-високи при условие, че от 1 август токът поевтиня с 5 %. Ако не правят това, поведението на електроразпределителните дружества ще изглежда като саботаж за правителството, заяви министърът на икономиката Драгомир Стойнев, който гостува в Хасково за празника му. Стойнев бе избран за депутат от хасковския многомандатен избирателен район.

Въпреки апокалиптичните прогнози за скок в цената на тока с до 40%, министър Стойнев спази традицията на правителствата да съобщават само добри новини. „Няма да има ново поскъпване на тока, гражданите могат да бъдат спокойни. Токът даже може да поевтинее” каза Стойнев. Това може да се случи през следващата 2014-та година. Такава възможност има ако се увенчаят с успех „неимоверните” усилия на парвителството да ограничи кражбите в сектора и повече подкрепа към държавните дружества в енергетиката.

Икономическия министър изрази недоумението си от оплакванията на хората от по-високи сметки за ток за август, въпреки влязлото в сила 5 % намаление от 1 август. Според Стойчев намалението е вече усетено от бизнеса. Що се отнася до гражданите, не бива да се забравя, че сметките за август са смесени – и включват потребление и от предходния месец юли.

Намалението на електроенергията ще продължава и защото са спрени всички нови проекти за изграждане на ВЕИ, които произвеждат по скъпа енергия. Що се отнася до възобновяването на проекта АЕЦ „Белене”, който е спрян, Стойнев бе предпазлив, че рестартирането е работа на Народното събрание.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини