От х:

Днес в x:

Тържествената сесия в Димитровград - почетни граждани, поезия и картини

Проф.Илия Добрев благодари от сърце за връмченото му отличие

С двама нови почетни граждани се сдоби от днес Димитровград. На тържествена сесия отличията получиха актьорът и режисьор проф.Илия Добрев и ветеранът и автор на документални филми Стефан Байрактаров.

Поради заболяване на Стефан Байрактаров, почетния знак получи синът му арх.Тодор Байрактаров.

"Обичам този град, безкрайно съм благодарен за отличието", заяви проф.Добрев. Благодарности от името на Стефан Байрактаров поднесе неговия син.

Тържествената сесия, посветена на рождения ден на града премина в поетичен дух и много подаръчи под формата на картини.

От името на коалиция "Да за Димитровград" дарове получиха председателят Ст.Димитров, кметът Иво Димов, както и двамата почетни граждани. Стихове на П.Пенев звучаха в залата, както и част от творба на Димчо Дебелянов.

Пожелания за задгърбване на политическите пристрастия и тясно партийните интереси отправи в словото си кмета Иво Димов. Стефан Димитров пожела на колегите си и градоначалника да работят за хората на Димитровград.

Слова имаше и от председателите на сесийните групи в ОбС - Вълчо Митрушев /ГЕРБ/, Катя Панева /да за Димитровград/,Сашо Спасов /БСП/,Петър Томов /ЕНП/ и Данчо Данев /ЗНС/, както и от депутатите Жара Пенева и Смиляна Нитова, а също и от гостите от сръбския Димитровград и хърватския Кутина.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Проф.Илия Добрев получава почетния знак
Синът на Стефан Байрактаров -Тодор получи отличието от негово име

Кметът Иво Димов получи картина от художника Христо Панев

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини