От х:

Днес в x:

Близо 2000 подкрепиха правителството на Орешарски на митинг в Кърджали

Между 1500 и 2000 човека се събраха на контрапротест в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски в Кърджали. Много от тях пристигнаха с автобуси от по-отдалечените общини на областта. По думите им те сами са поели пътните си разходи и отрекоха някоя партийна централа да им е поемала разходите.

Разчитахме на структурите на партиите, подкрепящи правителството на Орешарски - БСП и ДПС, каза членът на инициативния комитет, организирал контрапротестите, Стоян Боричев.

Няма как БСП и ДПС, които стоят твърдо зад правителството на Орешарски, да не подкрепят такива протести, коментира народният представител от Кърджалийско и лидер на БСП в региона Милко Багдасаров. По думите му БСП нямат право да стоят настрани от такива протести, защото правителството на Орешарски е правителство за спасение на България.

Областният младежки лидер на ДПС Байрям Байрям също потвърди съдействието на партийните структури при организацията на митинга.

Освен организаторите на протеста в Кърджали и хора от града и региона, за да подкрепят правителството на Орешарски на площад „България" пред Дома на културата бяха членове на ръководствата на местните структури на БСП и ДПС. 

      Участниците в митинга издигнаха лозунгите „Шанс за Орешарски, шанс за хората на България", „Ако не може да помогнете, не пречете", „Не ни разделяйте, г-н Плевнелиев", "Тук сме хора с различни политически убеждения, но с една кауза - да дадем шанс на правителството. Възможност за работа!"

По време на митинга и след него вървеше подписка в подкрепа на правителството и искане на оставката на президента росен Плевнелиев.

Кърджали е четвъртия град извън София, след Нова Загора, Благоевград и Троян, в който се събират хора да изразят подкрепата си за правителството на Пламен Орешарски. Според организаторите това е най-многолюдния митинг извън столицата, проведени досега.

Източник: дарик

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини