От х:

Днес в x:

ЦРУ призна съществуването на мистериозната "Зона 51"

ЦРУ разсекрeти документи, с които призна за съществуването на свръхсекретния полигон от ерата на Студената война, известен като "Зона 51".

За полигона в Неведа се носят всякакви легенди – от опити с извънземни, през изследвания на технологии, създадени от космически цивилизации, до фалшиви опити за кацане на Луната.

В публикувани разсекретени документи на управлението секретната база на военно-въздушните сили на САЩ  се споменава и се позиционира на картата край пресъхналото езеро Грум.

В документите обаче няма информация за катастрофи на НЛО, извънземни с черни очи или инсценирани кацания на Луната. Описват се някои самолети с чудновата форма, но не и летящи чинии.

Архивът по национална сигурност към университета "Джордж Вашингтон" се е сдобил с достъп до исторически документи на ЦРУ за пръв път през2002 г., но в тях всичко относно "Зона 51" е било редактирано.

През2005 г. старши сътрудникът в университетския архив Джефри Ричелсън отново е поискал достъп и преди няколко седмици са му били предоставени нужните документи, в които споменаванията за Зона 51 са били видими.

През 1950-те години в тази секретна зона се разработва шпионският самолет "Ю-2", а по-късно там се тестват и други летателни апарати като Ес Ар-71 "Блекбърд", изтребителят Еф-117 "Стелт" и бомбардировачът Бе-2 също от класа "Стелт".

Мнозина вярват, че в този военен обект се съхраняват извънземни космически кораби и останки от обитатели на други планети. Холивуд дори направи няколко игрални филма по темата.

Източник: http://www.mediapool.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини