От х:

Днес в x:

Оцелял в потопа се потроши с бъги

Николай Младенов

Оцелелият при наводнението на 6 февруари миналата година Николай Мартинов е пострадалият 23-годишен младеж при инцидента със самоделното бъги в събота. Момчето и баща му Мартин Йорданов през 2012-а оцеляха 6 часа върху покрива на обърната си от потопа кола на Е-80, докато бяха спасени с хеликоптер. По-късно семейството получи помощ от много дарители.

В събота край язовира между селата Родопи и Брягово младежите решили да изпробват бъгито. На самоделката се качили цели 9 души. За това свидетелства Николай, който днес бе опериран в хасковската ортопедия. Момчето е със счупена мишнична кост. Прогнозите за резултатите от операцията все още са неясни, трябва да минат поне няколко часа.

По неравния терен на поляната край язовира младежите се упражнявали в „дрифт“ - рисково шофиране с „палене“ на гуми и висока скорост в завоите, което обикновено се упражнява на писта и в обезопасени коли. На всичкото отгоре на бъгито се качили девет души. Седем от тях пострадали, най-тежко – Николай.

При обръщането на бъгито сестра му 16-годишната Ана-Мария, се озовала под превозното средство и била затисната. И при нея обаче нараняванията не са тежки, въпреки че има контузия на гръдния кош. Ранените младежи са били освободени за домашно лечение, в болницата останал единствено Николай. До него в болничната стая на Ортопедията е баща му, който се грижи за момчето.

Тодор Кръшков

Сестричката му Ана Мария също е пострадала при инцидента
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини