От х:

Днес в x:

Гьонсурати и девици! Цветни епитети от Цвета Караянчева

Депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева обвини управляващите, че вчера са спрели обсъждането на актуализацията на бюджета.

"От какво се уплашихте, че прекратихте дебатите, явно не е от протестиращите, които вече повече от месец са на улицата, а от опозицията в лицето на ГЕРБ", скочи тя по време на заседанието днес.

Караянчева призова управляващите да спрат да се държат като "девици в изповедалня", а да обяснят на хората за какво им е заемът от 1 милиард лева.

"Усмихвате се като от реклама на шоколадови вафли", "Леете крокодилски сълзи, разделяте хората на софиянци и провинция", възмути се тя.

"Вашето фамозно високомерие го показва. Няма как да заглушите гласа на опозицията, освен ако не вкарате полицаи с палки тук в парламента", каза още Караянчева.

Тя поиска да разбере колко ще са лихвите по заема и защо се заблуждава обществото по въпроса.

"Няма как хората да ви повярват, защото до преди месец обяснявахте, че имате лостове да се справите с кризата", каза тя и нарече поведението на управляващите "гьонсуратлък".

"Ако имате проблеми с превода, обърнете се към партньорите си от ДПС", посъветва тя червените депутати.

Цвета Караянчева припомни изказване на лидера на ДПС Лютви Местан, който говори за полифония.

"Полифонията е обратното на комунизма. Отпушете си ушите за полифоничната мелодия, ако не искате да ви ступат с диригентската палка", посъветва ги тя.

"Жалки са напъните ви да обвинявате протестиращите в агресия, кмета Фандъкова - в пристрастия, а Бойко Борисов - във всички земни грехове“, зявърши емоционално Караянчева.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини