От х:

Днес в x:

Осъдиха ученичка заради фалшиви бележки

Девойка, кръшкала от училище, попадна под ударите на Темида. Момичето беше осъдено на 4 месеца условно заради фалшиви извинителни бележки.  

Заради нелегалния начин, по който извинявала отсъствията си, девойката минала през истински процес. Дори сключила сделка с прокуратурата, като в продължение на 3 години тя ще е в изпитателен срок. 

Ученичката била възпитаничка на  Професионалната гимназията по облекло и хранене в Шумен. 

Тя пробутала бележките през учебната  2010-2011 г., съобщава "Труд".  Измамата бил добре подготвена и на медицинския документ имало подписи на трима различни лекари. По време на разследването е било установено, че докторите въобще не са имали пациентка с имената на ученичката. 

На момичето можело и да му се размине, но то буквално заляло школото с фалшивите бележки. Тя представила цели 14.  Заради честите "боледувания" на девойката учителите и директорът се усъмнили във верността на представените бележки. 

След като била спипана, се оказало, че  с фалшивите документи са вихрил истински бизнес. Те се продавали евтино – за 2 лв.  Освен момичето, в школото хванали и 3 момчета. Сгафилите ученици  били предадени на инспекторите от детската педагогически стая.

За момента доставчика на бележките не е разкрит. 

Досъдебното производство срещу  момичето се прекратява частично, защото все още не са наказани останалите разобличени ученици. Момчетата също ще попаднат под ударите на закона.  

Спипаните в момента нямат 18 години, докато получат присъдите си, те ще станат пълнолетни.

Източник: inews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини