От х:

Днес в x:

Гърция преминава в стачен режим

Стачките в Гърция нямат спирка - недоволството на южните ни съседи е срещу планираните масови съкращения в държавния сектор, които са условие по отпуснатия нов транш от втория заем за Гърция от ЕС и МВФ.

Съгласно споразумението с международните кредитори гръцкото правителство се ангажира да намали щата в сектора с 4 000 места до края на тази година. Други 12 500 ще бъдат поставени в така наречения "трудов резерв", което до една година ще изпрати и тях в редиците на безработните. Най-застрашени са охранителите в училищата и общинската полиция. Съкращения ще има също сред учителите и служителите в министерствата, информира bTV.

"Ние не сме статистика. Ние сме хора със семейства и деца. Ние гласувахме за тях и ги издигнахме на власт. И ние ще ги свалим", заяви един от засегнатите, излязъл на протест.

"Днес ми съобщиха, че съм уволнена. Не е справедливо да ме уволнят на 51-годишна възраст, да ме изхвърлят на боклука, след като съм се трудила толкова усърдно", допълни и учителка от Атина, също излязла на масова демонстрация срещу строгите мерки за икономии.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини