От х:

Днес в x:

Поредно признание получи "Вражалец"

Младежкият театрален състав на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ спечели поредното признание за спектакъла „Вражалец“. В намален и леко променен състав артистите на Спас Янков станаха втори на Шестото издание на прегледа на театралните школи в Благоевград. Безспорен победител, с първа награда за мъжка роля, се завърна Мартин Костов. Предложение за участие младежите получиха през април, когато играха благотворително в Благоевград.

В рамките на фестивала беше проведена среща с Деси Бакърджиева – член на журито, която разговаря с актьорите, даде им препоръки и насоки, обясни им разликата между актьорската игра в киното и театъра, колко е важно излъчването на сцената, взаимоотношенията с партньора и провокацията. 

Модерната интерпретация на „Вражалец“ допадна на публиката и журито, които очевидно се забавляваха заедно с актьорите. Освен от Деси Бакърджиева, младежките школи се оценяваха и от проф. Енчо Халачев и Елена Арнаудова. 

На първо място се класира спектакъла "Ромео и Жулиета" на театралната школа в гр, Кресна, която е част от Благоевградския младежки театър. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Още новини

Последни новини