От х:

Днес в x:

Проф.Илия Добрев в Димитровград: Още съм влюбен в театъра!

Емоционално премина срещата на димитровградчани с проф.Илия Добрев

Щастлив човек съм, имам едни от най-добрите учители, още ми се играе на сцена и съм влюбен в театъра. Това заяви на среща в Димитровград снощи актьорът и режисьор проф.Илия Добрев. Той бе тук, за да представи книгата си с биографични разкази "Песъчинки от спомени".

Сподели, че творбата се е родила случайно, след като решил да събере спомените си в ръкопис за внуците. По-късно обаче получил предложение от издателя Иван Гранитски да ги събере в книга.

За "Песъчинки от спомени" казва, че това е едно откровение- много истинска, човешка и момчешка изповед.

В такава се превърна и срещата с именития театрал в залата на КДК, който е роден в Хасково, но е живял в Димитровград. Тук живеят роднините на Добрев, неговите брат и сестра.

Топли думи за книгата каза хасковлията Иван Маринов, който е бил учител на Илия Добрев и ги свързва близо 60-годишно приятелство.

Маринов подари на професора изрезка от стар вестник, където е публикувано стихотворение на Добрев от ученическите му години.

Откровенни обяснения в любов получи видният наш актьор и режисьор, както и множество спомени, свързани с негови гостувания тук, постановки и филми.

Истински развълнуван, проф.Добрев заяви, че е важно да помним от къде сме тръгнали и да вярваме в мечтите си, защото, рано или късно те ще се сбъднат. Важното е да бъдем търпеливи, каза още актьорът пред приятелите и почитателите от Димитровград.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Спомени за Илия Добрев разказаха негови приятели и почитатели

Поздрави към госта оправи и зам.кметът на Общината Росен Кузев
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини