От х:

Днес в x:

Звездица навърши 10 години, празнува с минифестивал и турски гости

В Спортна зала "Младост" НЧ "Звездица" готви юбилеен концерт

Минифестивал организира НЧ "Звездица" на 12 и 13 юни. Той е под надслов "С танците на дедите ни". Поводът е 10-годишният юбилей на читалището, който се навършва тази година. В Димитровград ще гостува детски фолклорен състав от турския град Кешан, заедно с кмета на града.

На 12 юни на сцената на площад "България" ще има съвместен концерт на двата състава, като ще се играят български и турски танци, разказа ръководителят на "Звездица" Антония Иванова. Началото е в 19:30 часа.

На 13 юни изпълненията се пренасят в Спортна зала "Младост" от 18:30 часа. Там ще бъде и юбилейния концерт на "Звездица", в който ще участват и изпълнителите от Кешан.

Над 100 танцьори от читалището от всички възрастови групи ще излязат на сцената. Подготвили сме провокация към гостите на концерта - ще играем танца "Ладуване" като момите ще се изберат от публиката, разказа още Антония Иванова.

Има и други изненади, но от "Звездица" запазиха тайна засега. Подчертаха, че концерта на 13 юни е посветен и на годишнина от рождението на хореографа Димитър Дойчинов. Входът е свободен, всички димитровградчани могат да посетят и двете мероприятия, приканиха от "Звездица".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини