От х:

Днес в x:

300 деца приютява национален фолк конкурс в Димитровград

Домакин на фестивала "Златен извор" ще е Димитровград на 8 юни

За 13-та поредна година Димитровград е домакин на националния фестивал на детската забавна песен на фолклорна основа "Златен извор". Той ще се проведе утре- 8 юни в сградата на Общински драматичен театър "Ап.Карамитев".

Близо 300 деца от 16 населени места ще участват във фестивала, разказа директорът на Детски и Младежки център Христина Ташева. Центърът, заедно с Общината е организатор на проявата в Димитровград.

Изпълнителите ще се състезават в три възрастови категории- до 9, до 14 и до 18 години. Ще има надпревара за нови авторски песни и такива с нов аранжимент.

Председателят на Съюза на композиторите Петър Льондев ще бъде шеф на журито, което ще оценява изпълнителите и групите. В него влизат още композиторът Хайгашот Агасян и Арамине Ахегукян.

Комисия от Министерството на образованието ще наблюдава конкурса тази година. Целта е събитието да бъде одобрено, за да раздава държавни стипендии.

От Детски и младежки център благодарят на многобройните си спонсори, без чиято помощ трудно би се организирал конкурса. Те осигуряват храна и напитки за всичките 300 участници. Началото на програмата е в 9:00 часа, тя продължава през целия ден, а награждаването в е 18:30 часа.

Предвидено е и кратък концерт на композиторът Хайгашот Агасян, който тази година навърши 60-години.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини