От х:

Днес в x:

Подпалиха конфискуван бус в охраняван обект

Конфискуван от държавата бус „Мерцедес“ с 4 кубика дърва пламна като факел в 1 часа след полунощ в двора на Горско стопанство Димитровград. Т.нар. разсадник се води охраняем обект и е защитен от СОТ, но това не попречило на подпалвачите да влязат, да залеят със запалителна течност буса и дървата, и да ги подпалят. 

Пожарната била повикана от СОТ-а, а с нея пристигнал и служител на Горското. По това време горяла само кабината на мерцедеса. В един момент цялата каросерия лумнала внезапно, а пламъците се вдигнали на 5 метра височина. За минути от возилото и дървата останали само въглени. Късо съединение е изключено, понеже камионът е бил без акумулатор.

Извършителите на палежа остават неизвестни, обстоятелствата свързани с буса - мистерия. 

Камиончето е било задържано на 1-ви април тази година. То било собственост на димитровградчанина Иван Ангелов. Последният извършвал превози на дърва за огрев до крайния клиент. Около село Бряст обаче го задържали служители на Горското от Кърджали. След проверка те открили нередности в придружаващите документи. На билета не било посочено името на клиента, а името на превозвача. Иначе дървата били маркирани и с документ за произход. Горските обаче конфискуват целия камион с товара му, а Иван завежда дело.

След месец и половина чакане получава и наказателното си постановление. То е на възможно най-малката стойност-50 лв. При малки или маловажни нарушения има практика возилата да бъдат връщани, призна шефът на димитровградското Горско Делчо Попов. Все пак, това е по преценка на контролния орган, застрахова се той. Нямало е стартирала процедура камионът да бъде върнат на собственика, но делото е било на финала - уточниха Ангелов. Евентуалният благоприятен изход обаче е предотвратен от среднощните пламъци. Що се отнася до охраняемия обект, там е нямало жива охрана, понеже дори и тя не може да покрие 136-те декара на разсадника, обясниха от Горското.

Г.Христов

Огънят тръгнал от кабината
Изгорели и близо 4 кубика дърва

Иван Ангелов се съди с държавата
Делчо Попов призна, че при маловажни нарушения задържаните возила се връщат. Но по преценка на контролния орган
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини