От х:

Днес в x:

Арестуваната медсестра сама си признала за пушката

Галя Асенова

Арестуваната завчера медицинска сестра от хасковската болница Галя Асенова не е носила оръжие в болницата. Или поне ръководството на лечебното заведение не е информирано за претърсване, нито е запознато с протокол за изземване, още по-малко на пушка и патрони.

Това отговориха от МБАЛ на въпрос дали сестрата ще бъде уволнена за подобно грубо нарушение на вътрешния ред, като внасяне и съхраняване на оръжие в болницата. Припомняме, че в официалното съобщение на МВР от вчера се твърдеше, че при ареста на сестрата на работното и място/хирургично отделение/ е била открита пушка, калибър 7.62 мм и 36 патрона за нея. Плюс 50 телефона и сим карти. Целия този „багаж“ е бил складиран в личното шкафче на сестрата в стаята за преобличане. 

Че оръжието е открито на работното място, потвърди прокурор Павел Жеков от окръжна прокуратура. Пред Haskovo.net той бе категоричен, че разполага с протокол на изземване, подписан в присъствието на необходимите свидетели. Уточни, че самото претърсване не е било в класическия смисъл на думата. При ареста си, Галя е била запитана дали притежава някакви незаконни вещи. Изненадващо, сестрата отговорила „Да, пушка“ и сама ги завела до шкафчето, където предала доброволно оръжието. 

Още няма няма яснота, за какво е бил предназначен този арсенал, при това в болницата. Що се отнася до телефоните, Haskovo.net научи, че те са били свързани със задачите на сестрата в престъпната група. Тя била нещо като диспечер – раздавала задачите на другите участници, насочвала ги към явки и доставки. Повечето от групата дори не се били срещали помежду си. 

3-та заловени покрай разбития вчера хероинов канал са задържани с прокурорска мярка задържане под стража. Повдигнато е обвинение само към физическия извършител на трафика-шофьора Людмил Димитров от Хасково. Останалите са третирани като „помагачи“.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини