От х:

Днес в x:

4,3 промила за 15-годишна са равни на 100 л бира

Момичето, заради което беше нападнат и пребит екип на Спешна помощ, се е напило с концентрат, за да бъдат отчетени 4,3 промила алкохол кръвта. Такова мнение изрази заместник здравният министър д-р Мирослав Ненков.

„За да се е напила толкова с бира, трябва да е изпила 100 литра", смята д-р Ненков. Той обясни, че момичето не е с диабет, както беше съобщено по-рано. Преди години е имало съмнение за това, но след като е доказано, че няма диабет, е извадена от всички регистри.

„Детето не е диабетик, а се е напило зверски в присъствието на възрастни", коментира д-р Ненков. Според него е лъжа твърдението на роднините на тийнейджърката, че линейката се е забавила с 40 минути.

Заместник здравният министър апелира новият парламент да гласува час по-скоро на второ четене закона, с който нападението над медицински лица ще се наказва като нападение над полицаи. Според д-р Ненков от това ще спечели и парламентът, предаде нова тв.

„Сега вероятно ще им се размине с едно махане на пръст, което ще им даде още повече самочувствие да нападат хора", коментира д-р Ненков.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини