От х:

Днес в x:

Спешна помощ готвят национална стачка

Председателят на Асоциацията на лекарите в Спешна помощ д-р Десислава Каталиева заяви, че ако до 15 юни парламентът не приеме законодателни промени и не се инкриминира посегателството срещу хората от бранша, те ще излязат на национална стачка.

Тя обяви, че голяма част от медиците са готови да напуснат работа си поради смешното заплащане, трагичните условия на труд и постоянния страх от саморазправа на пияни или дрогирани пациенти.

Според проф. Иван Чалъков и проф. Радослав Гайдарски, бивш министър на здравеопазването, в момента изкуствено се копае огромна пропаст между лекари и пациенти, което може да се окаже катастрофално за цялото общество, предаде TV7. Омразата, която се насажда, особено през последните 3-4 години, е невиждана в цял свят.

До искането за инкриминиране на посегателството върху лекари се стигна, след като екип на Спешна помощ бе подложен на побой. Подаденият сигнал бил фалшив и екипът на линейката бил нападнат от пияни младежи.

Най-тежко пострадал след жестокия побой е д-р Красимир Йорданов, специалист с 26-годишен стаж като реаниматор в Спешна помощ. Той заяви пред TV7, че не вярва вече нито на държавата, нито на правосъдието, нито на законността.

Източник: inews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини