От х:

Днес в x:

Най-активни в Баните, в Хасково гласуват вяло

Таня Захариева

12.24 процента е избирателната активност в Хасковския многомандатен избирателен район, съобщи шефката на Районната избирателна комисия Таня Захариева. Данните са към 10.30 часа. Най-активни засега са в Минерални бани, където вече са гласували 21.5 процента от имащите право на глас. По петите ги следват Маджарово с 18% и Харманли с 17.93 на сто. 17.6 процента пък е активността в Любимец, в Стамболово – 14.7, в Димитровград – 13.2. Най-слабо засега се представят жителите на областния град. Активността на гласуващите в Хасково е едва 7.95 на сто.

14 са подадените към момента сигнали в РИК, допълни Захариева. Три от тях се оказали основателни. Те се отнасят до печатите в три секции, които не били наранени в началото на изборния ден, за да се превърнат в уникални и да се предотврати евентуална фалшификация.

Имало и сигнал за недопуснат до избирателна секция наблюдател, след обаждане от РИК той бил пуснат в помещението за гласуване.

Общо регистрираните наблюдатели на изборите в Хасковско са над 3000. В региона работят и 5 социологически агенции, които извършват паралелно преброяване.

Минути преди брифинга на шефката на РИК представител на партия от Любимец донесе сигнал, че членове на избирателна комисия в града отваряли бюлетините да гледат кой за кого е гласувал. Захариева отказа да коментира този сигнал, защото още не се бе запознала с него. Тя обеща да даде информация за случая на следващата пресконференция на РИК, която е насрочена за 14.15 часа днес.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини