От х:

Днес в x:

Ученици дариха над 3 хил. лв. за дома на отец Иван

Дванайстокласници от столичната испанска гимназия „Мигел Де Сервантес“ дариха над 3 000 лева на дома на отец Иван в село Нови хан.

Благотворителната дарителска кампания за събиране на средства усрява да събере сумата само за три седмици. Ирганизатори са учениците Емил Русинов и Михаил Близнашки, а предаването на дарението бе вчера, 29-ти април, във фоайето на 164 ГПИЕ „Мигел де Сервантес”.

За отец Иван и неговата мисия учениците научават от интернет и от телевизионни репортажи. Разбират, че в приюта в Нови хан попадат хора с трудни житейски съдби и решават, че могат да помогнат със средства за построяването на новата сграда. В началото задачата им изглежда лесна, но се оказва, че дарителските кампании изискват много формалности, а липсата им на опит с подобни инициативи се превръща в затруднение.

За щастие получават подкрепа и напътствия от ръководството на училището, от близки и приятели. Паричните средства, ученици, родители и учители поставяли в урна, разположена във фоайето на гимназията.

Традиционната вече кампания е втората поредна, която се организира от учиниците в испанската гимназия за по-малко от половин година. Дарените средства от това издание на иницативата са събрани от 28.03.2013 г. до 19.04.2013 г.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини