От х:

Днес в x:

Цветанов - обвиняем след изборите. Преглед на печата

"Труд": Цветанов - обвиняем след изборите

Събрани са достатъчно доказателства, че бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е извършил престъпление, обяви прокуратурата. И обясни как - министърът съзнателно е допуснал подчинените му от Специализираната дирекция "Оперативни технически операции" (СДОТО) да злоупотребяват със служебното си положение, като подслушват незаконно.

"Същият (Цветанов - б.а.), в качеството му на длъжностно лице - министър на вътрешните работи, съзнателно е допуснал подчинени нему лица - директорите на СДОТО - МВР Цветан Иванов, Камен Костов и Сергей Кацаров, да извършат престъпления по чл. 387, ал.2 от Наказателния кодекс (злоупотреба с власт - б.а.)", се посочва в съобщението на прокуратурата. И още: "Този извод на прокуратурата се обосновава и с оглед задълженията на министъра на вътрешните работи по Закона за СРС".

„Новинар": Променят правилата за ползване на СРС-та

Експерти от прокуратурата разработват и предложения за промени в законите за СРС, за МВР и за електронните съобщения.

Те ще бъдат връчени на президента и се очаква работата по тях да започне веднага след сформиране на новия парламент. "Ние не рушим доверието в МВР, защото имаме общи цели", беше категоричен главният прокурор.

Той допълни, че това, че срещу определени служители на ведомството има повдигнати обвинения, не значи, че оценката за работата на полицията не е добра.

„24 Часа": Роман Василев сяда в стола на Кокинов временно

Роман Василев оглави временно Софийската градска прокуратура, след като скандалът с подслушан разговор с експремиера Борисов и бившия министър Мирослав Найденов "изяде главата" на досегашния шеф Николай Кокинов.

Василев ще е на поста, докато Висшият съдебен съвет назначи изпълняващ функциите градски прокурор на София. След това трябва да се обяви конкурс за титуляр и да стартира процедурата по избора.

Роман Василев е бил посочен от самия Кокинов.

"Стандарт": И Бойко иска в ЦИК 2

И ГЕРБ ще се включи в наемането на австрийската фирма SORA за паралелното преброяване на вота. Както вече стана ясно, по инициатива на БСП почти всички партии ще подават към виенските експерти протоколите от секциите в нощта на изборите.

"Благодаря на всички, че сте дошли на площада и ще помогнете и за паралелното преброяване. Хубаво е, че някои ще броят паралелно и с вас на площада няма да могат после да оспорят резултатите от изборите", заяви в Първомай вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "Чудя се, защо г-н Борисов толкова се страхува от паралелно преброяване? Защо реагира толкова остро?", запита от София соцлидерът Сергей Станишев.

„Стандарт": Пуснаха Хамстера за Великден

Софийският апелативен съд пусна под домашен арест Антон Петров-Хамстера. Подсъдимият по мегапроцеса "Октопод" бе в ареста по обвинение като лидер на организирана престъпна група за склоняване към проституция. По делото с него обвинения има Мирослав Йончев - Мистър "България 2003", Цвятко Цветков и Александър Делииванов. Според апелативните съдии Хамстера е излежал почти 10 месеца зад решетките, без срещу него да са внесени нови доказателства. Освен това той е с влошено здравословно състояние и е претърпял операция. На 23 април градските съдии отказаха да го пуснат, обосновавайки се с показанията на основния свидетел Мисис "България" Ралица Тодорова, както и на очни ставки между нея, Мирослав Йончев и Цвятко Цветков.

„Труд": Брендо отново си замълча пред съда в Милано

Евелин Банев- Брендо и днес запази мълчание пред съда в Милано, съобщи БНТ.

Той бил заведен рано сутринта в съда с брониран автомобил. Съдебното заседание бе 3 часа и единствен Захари Марков бе разпитан по собствено желание. Той е обвинен, че отговарял за организирането на "мулетата".

Марков обаче отрекъл обвиненията и поискал да бъде оправдан.

„Дума": 500 000 българи ще тръгнат на път за празниците

Засилен трафик заради почивните дни по повод Великденските празници очакват от КАТ. Предвижда се пикът да e тази сутрин. Около половин милион българи ще тръгнат на път за празниците. Основен проблем на трафика ще бъдат ремонтите, като главен път Е-79 е най-засегнат. Отсечката около Дунав мост също ще бъде натоварена. На 6 май ще има пътни полицаи, които да регулират и подпомагат движението.

Очаква се засилен трафик на български туристи в посока Гърция, затова ще се премахнат част от ограниченията от 60 км/ч. по главен път Е-79. Поради строително-монтажни работи е затворен първокласният път в района на Кулата, а движението е отклонено през третокласната пътна мрежа.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини