От х:

Днес в x:

Димитровград се ската от чистенето на България

В община Димитровград си спестиха боклука в деня за изчистване на България – 20-ти април. 58 хилядната община, която е втора по големина в региона, предаде 19. 620 тона смет. За сравнение, едва 6 хилядното Стамболово депонира съпоставимото количество от 17.840 тона смет. Че в бригадирският град нямат „сливи за смет“ показва и съпоставката с 5 пъти по-малочисленият Любимец, които обаче предадоха почти двойно повече боклук 35.600 тона.   Или в Димитровград е много чисто или водещият принцип е „Мразя мръсотията, затова не я пипам“.

Резултатите от кампанията „Да изчистим България за 1 ден“, бяха изнесени от Регионалната екоинспекция, която е един от партньорите в инициативата. Другите партньори са от общините, които предоставиха безплатен превоз, чували, ръкавици и всичко необходимо за да могат гражданите да почистят около тях и най-вече обществени места като паркове и вилни зони.

Най-големи чистници са били в община Харманли, които за скромното си население от 26 хиляди души изхвърлиха 137.260 тона. По този показател харманлийци дори изпреварват общиа Хасково. Нейното 90 хилядно население предаде 268 тона отпадъци. Общо в Хасковско бяха събрани 565 тона. В почистването тази година са се включили 6 073 доброволци от областта, 42 фирми, 44 училища и много ведомства. Любопитното е че през миналата година са били събрани два пъти по-малко отпадъци/248 тона/, въпреки че в кампанията са участвали повече хора-9000 души.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини