От х:

Днес в x:

Кметът Димов за бензиностанцията: Всички изисквания са спазени!

Според кмета Иво Димов, промените в ПУП-а залагат отстояние от 61 метра на бензиностанцията от детската градина

Спазени са всички изисквания и наредби в предлаганата промяна на Подробния устройствен план (ПУП) на бензиностанцията "Петрол" на бул."Раковски" и няма опасност за децата от близката детска градина "Пролет".

Това заяви кметът Иво Димов, потърсен от Dimitrovgrad.bgvesti.net за коментар на пресконференцията на Стефан Димитров, дадена днес по обяд.

Кметът каза, че обекта на "Петрол" е с постоянен, а не с временен статут и е построен преди повече от 20 години.

Градоначалникът уточни, че според предложените от него промени за уголемяване на парцела, бензиностанцията ще отстои на 61 метра от детското заведение, т.е с 11 м. над заложените по закон 50 м.

В докладната се предлага още обектът да се разшири с 300 кв.м. и да стане 750 кв.м. По план от двете страни на бензиностанцията е бил предвиден път. От единият край сега са разположени резервоари, така, че никакви норми няма да бъдат нарушени, смята още Иво Димов.

Той обобщи, че уголемяването на терена е вид обезщетение за "Петрол", тъй като намиращата се до Водната кула бензиностанцията трябва да се премахне заради изграждането на новия ЖП надлез. От фирмата не са поискали парична компенсация, а са се съгласили на предоставяне на допълнително площ на обекта на бул."Раковски".

Бензиностанцията и намиращата се зад нея детска градина "Пролет"

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини