От х:

Днес в x:

Ст.Димитров: Не е нормално до детска градина да има бензиностанция

Стефан Димитров коментира точките от дневния ред на сесиятата този четвъртък

Срещу докладна, с която се изменя Подробния устройствен план (ПУП) на улична регулация в района на бензиностанция "Петрол" на бул."Раковски", възрази днес председателят на ОбС Стефан Димитров.

На свикана от него пресконференция той представи дневния ред на предстоящата този четвъртък сесия на Общинския съвет. Сред точките е и тази за изменението на ПУП-а на бензиностанцията, която в момента е с временен статут.

Според Димитров, общината иска от ОбС да се промени статута на имота и той да стане траен. Бившият кмет се учуди, че докладната в този вид е минала през експертен съвет.

Шефът на ОбС цитира наредба, според която, обекти от първостепенно значение /каквато е намиращата се зад бензиностанцията детска градина "Пролет"/, трябва да са разположени на разстояние не по-малко от 20 метра. Още по-опасно, според Димитров е и това, че между бензиностанцията и детското заведение има трафопост.

Ако след исканото разришение, на обекта се продава и пропан-бутан, отстоянието трябва да е поне 50 метра според наредбата, посочи още Димитров.

Той е мнение, че трябва да се обърне внимание на сигурността и живота на децата в градината. Друг, според шефа на ОбС е въпроса за замърсеността на въздуха близо до детското заведение.

Бензиностанцията на "Петрол" и нейния ПУП ще бъдат тема на дебати в ОбС този четвъртък

Не е нормално до бензиностанцията да се намира детска градина, заяви още Димитров и допълни: "Някои ще кажат, че бензиностанцията я е имало и до сега- така е, но тя е била в временен статут. Това, че същества, не означава, че грешката не може да бъде поправена". Шефът на ОбС смята, че не трябва да се разрешава преустройството на тази бензиностанция.

Между бензиностанцията и градина "Пролет" се намира трафопост, подчерта Димитров

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини