От х:

Днес в x:

Ердинч Хайрула - политикът на делата

Ердинч Хайрула

Завършил е местното СОУ"Петър Берон" в Момчилград, специалност оператор -програмист на електронно-изчислителни машини. По-късно се дипломира в Техническия университет в Габрово. Специалността му е "Автоматика, компютърна техника и технологии". Учи втора магистратура по финансов мениджмънт в УНСС.

Има богата трудова биография.Започва в „Джебел 96”ООД. От 2003 г. е началник на ТВ"Далекосъобщения"-Момчилград. През 2005 г.е избран за кмет на Момчилград. От 2011 г. работи в банка.

 

 

Той e уверен във възможностите си. Сдържан. Принадлежи към младата генерация лидери на ДПС в областта.

 

Номинирането му на второ място в листата за народни представители на ДПС за Кърджалийския многомандатен избирателен район беше очаквано и се посрещна с одобрение от избирателите на движението.

 

Този избор не беше случаен. Ердинч Хайрула има сериозен опит в местната власт, която е най-близо до хората. В биографията му са записани два успешни мандата като кмет на община Момчилград. Очакванията на централното ръководство на партията са той да работи в парламента приоритетно по проблемите на общините. Разчитат на опита му в разработването на проекти за развитието на общините и планинските райони.

 

Направеното от Ердинч Хайрула за Момчилград беше оценено по достойнство от местното население. Той положи сериозни усилия за развитието на туризма в района. По време на неговото управление се социализира тракийското светилище при Татул. Оптимизира се училищната мрежа, като почти всички училища и детски градини бяха модернизирани. Съдейства за изграждането на новия корпус на мюсюлманското училище в Момчилград. Той беше двигателят за разработването на качествени проекти за модернизация на спортната база.

 

Политическите изяви на кандидата за народен представител от ДПС датират от 1999 г. Тогава Ердинч Хайрула става заместник председател на общинската младежка структура на партията в Момчилград. Бил е общински съветник от ДПС, оглавявал е и постоянната комисия по стопански дейности към местния „парламент”. Диалогичен е, доказал е, че умее да работи успешно в екип.

 

Като негово най-ценно качество изтъкват умението му да се вслушва и в мнението на другите. Както, че и не обещава нещо, ако не може да го изпълни.

 

Престоя в Нродното събрание не трябва да ни откъсва от хората, които са ни гласували доверие, а точно обратното. Нашите избиратели ни изпращат в Народното събрание, за да представляваме и защитаваме техните интереси, да бъдем изразители на техните проблеми и ние трябва да бъдем изключително отговорни , за да оправдаем тези очаквания. За себе си смятам, че като народен представител ще бъда най-полезен на местната власт, в защитата и реализацията на проекти по еврофондовете , с които да сме полезни за хората.”, споделя кандидат депутатът.

 

За да се занимаваш с политика се изисква и значителна доза идеализъм. Трябва да си готов да направиш всичко в името на обществения интерес.”, допълва Ердинч Хайрула. За свой политически кумир приема Ахмед Доган. За него Сокола е защитник на правата на малцинствата в България.

 

Ердинч Хайрула е роден в Момчилград през 1974 г. Произхожда от многодетно семейство. В къщи са четири деца. Бащата Исмаил Хайрула е човек с прогресивни възгледи. Иска добро образование за децата си. Учи ги на справедливост, толерантност, честност.

 

Майката възпитава децата си в трудолюбие. От малък Ердинч е по тютюневите ниви. Бере, ниже, както много свои връстници в района. Затова днес не го е страх от работа. Готов е да приеме всяко професионално предизвикателство.

 

От малък Ердинч се увлича от спорта. Любимата му игра е футбола. Играе в местния клуб. До преди няколко години редовно участва в аматьорската лига. Любимият му отбор е " Ювентус". Държи не по малко и на "Родопи"-Момчилград.

Добър певец е. За него важи с пълна сила поговорката "Който пее, зло не мисли". Обича романтичните песни. Попява, когато се съберат семейно с приятели.

Най-ценното за него са двете му деца и всяка свободна минута би искал да е със семейството си.

 

 

По време на демократичните промени Ердинч е на 15 г. Помни т. нар. „Възродителен процес”. Не таи мъст. Споделя максимата на видния дисидент Нури Адалъ-"Божествено е да се прощава".

 

Е. Хайрула има много приятели в Момчилград. Те са от различни етноси. Смятат,че е достоен кандидат за народен представител. Самият той счита, че приятелство не е еднозначно. „Не можеш да искаш от приятелите си повече отколкото можеш да им дадеш ти”.

 

 

 

Петър Иванов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини