От х:

Днес в x:

4 °C

Ердинч Хайрула - политикът на делата

Ердинч Хайрула

Завършил е местното СОУ"Петър Берон" в Момчилград, специалност оператор -програмист на електронно-изчислителни машини. По-късно се дипломира в Техническия университет в Габрово. Специалността му е "Автоматика, компютърна техника и технологии". Учи втора магистратура по финансов мениджмънт в УНСС.

Има богата трудова биография.Започва в „Джебел 96”ООД. От 2003 г. е началник на ТВ"Далекосъобщения"-Момчилград. През 2005 г.е избран за кмет на Момчилград. От 2011 г. работи в банка.

 

 

Той e уверен във възможностите си. Сдържан. Принадлежи към младата генерация лидери на ДПС в областта.

 

Номинирането му на второ място в листата за народни представители на ДПС за Кърджалийския многомандатен избирателен район беше очаквано и се посрещна с одобрение от избирателите на движението.

 

Този избор не беше случаен. Ердинч Хайрула има сериозен опит в местната власт, която е най-близо до хората. В биографията му са записани два успешни мандата като кмет на община Момчилград. Очакванията на централното ръководство на партията са той да работи в парламента приоритетно по проблемите на общините. Разчитат на опита му в разработването на проекти за развитието на общините и планинските райони.

 

Направеното от Ердинч Хайрула за Момчилград беше оценено по достойнство от местното население. Той положи сериозни усилия за развитието на туризма в района. По време на неговото управление се социализира тракийското светилище при Татул. Оптимизира се училищната мрежа, като почти всички училища и детски градини бяха модернизирани. Съдейства за изграждането на новия корпус на мюсюлманското училище в Момчилград. Той беше двигателят за разработването на качествени проекти за модернизация на спортната база.

 

Политическите изяви на кандидата за народен представител от ДПС датират от 1999 г. Тогава Ердинч Хайрула става заместник председател на общинската младежка структура на партията в Момчилград. Бил е общински съветник от ДПС, оглавявал е и постоянната комисия по стопански дейности към местния „парламент”. Диалогичен е, доказал е, че умее да работи успешно в екип.

 

Като негово най-ценно качество изтъкват умението му да се вслушва и в мнението на другите. Както, че и не обещава нещо, ако не може да го изпълни.

 

Престоя в Нродното събрание не трябва да ни откъсва от хората, които са ни гласували доверие, а точно обратното. Нашите избиратели ни изпращат в Народното събрание, за да представляваме и защитаваме техните интереси, да бъдем изразители на техните проблеми и ние трябва да бъдем изключително отговорни , за да оправдаем тези очаквания. За себе си смятам, че като народен представител ще бъда най-полезен на местната власт, в защитата и реализацията на проекти по еврофондовете , с които да сме полезни за хората.”, споделя кандидат депутатът.

 

За да се занимаваш с политика се изисква и значителна доза идеализъм. Трябва да си готов да направиш всичко в името на обществения интерес.”, допълва Ердинч Хайрула. За свой политически кумир приема Ахмед Доган. За него Сокола е защитник на правата на малцинствата в България.

 

Ердинч Хайрула е роден в Момчилград през 1974 г. Произхожда от многодетно семейство. В къщи са четири деца. Бащата Исмаил Хайрула е човек с прогресивни възгледи. Иска добро образование за децата си. Учи ги на справедливост, толерантност, честност.

 

Майката възпитава децата си в трудолюбие. От малък Ердинч е по тютюневите ниви. Бере, ниже, както много свои връстници в района. Затова днес не го е страх от работа. Готов е да приеме всяко професионално предизвикателство.

 

От малък Ердинч се увлича от спорта. Любимата му игра е футбола. Играе в местния клуб. До преди няколко години редовно участва в аматьорската лига. Любимият му отбор е " Ювентус". Държи не по малко и на "Родопи"-Момчилград.

Добър певец е. За него важи с пълна сила поговорката "Който пее, зло не мисли". Обича романтичните песни. Попява, когато се съберат семейно с приятели.

Най-ценното за него са двете му деца и всяка свободна минута би искал да е със семейството си.

 

 

По време на демократичните промени Ердинч е на 15 г. Помни т. нар. „Възродителен процес”. Не таи мъст. Споделя максимата на видния дисидент Нури Адалъ-"Божествено е да се прощава".

 

Е. Хайрула има много приятели в Момчилград. Те са от различни етноси. Смятат,че е достоен кандидат за народен представител. Самият той счита, че приятелство не е еднозначно. „Не можеш да искаш от приятелите си повече отколкото можеш да им дадеш ти”.

 

 

 

Петър Иванов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Професионалните ви ангажименти да ви занимават и през почивните дни. Това едва ли ви изненадва и още по-малко разочарова. Работата ви носи удовлетворение, пък и не е толкова натоварена, колкото интересна. Посветете й се и днес, заслужава си. Благоприятен период за нови начинания и планиране на дългосрочни проекти.
28 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Сега енергията ви е в изобилие, затова отрано се замислете как най-добре да използвате тази благодат. Придобивате нови познания и умения. Любовта ви се усмихва, затова е твърде вероятно да пренебрегнете част от професионалните си задължения, за да прекарате времето си с любимия човек.
28 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще станете съпричастни на чуждите проблеми и ще им посветите голяма част от времето си днес. Не пренебрегвайте задачите си, особено онези, които са със срок днес. Неотложни решения ще ви подтикнат към адекватни и бързи реакции. За много от вас денят се свързва и със спонсорство и реализирани финансови сделки.
28 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Умението да предизвиквате ентусиазъм у хората е едно от най-големите ви богатства. Начинът да развиеш най-доброто у един човек е, като го цениш и насърчаваш. Не критикувайте, а вярвайте в стимулите. Ако нещо ви хареса,одобрете го от сърце и бъдете щедър в похвалите си. Денят е подходящ за сделки с недвижими имоти. Бъдете внимателни, ако шофирате.
28 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Умората ще ви подтикне да потърсите тихо място за отмора. Уважавайте желанието и на другите да се чувстват спокойни, отнесете се с разбиране към проблемите им. Новини, свързани с финансите ви ще подобрят настроението ви, но и ще ви направят по-активни в уреждане на срещи и други делови задачи.
28 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Грижейки се за интересите си, ще проявите разбиране към работата и проблемите на околните, с което ще ги приобщите към работата си. Без да се оставяте на случайността, ще действате съобразно новите условия, както на работното място, така и в обществено-политически план. Предложение за работа или обучение в чужбина за други.
28 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Здравето ви ще ви застави да потърсите нетрадиционни методи на лечение. Любим човек също би ви помогнал да се разтоварите от напрежението и да се заредите с позитивни мисли. Дайте си сметка, че умората засилва притесненията ви, като ви прави нервни и раздразнителни. По-леко ще ви стане и от новината, която ще ви поднесат вечерта.
28 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С лекота ще осъществявате идеите си днес. Ще очаровате с присъствието си и ще срещате разбиране и съпричастност. Няма да се затрудните и в общуването с деловите си партньори. С основание очаквате повишение на материалното си състояние. За здравето трябва да се погрижите, съществува опасност от настинки и хронични страдания.
28 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се противопоставяйте сляпо на нововъведенията около вас. Изслушайте застъпниците им, може би наистина имат право. Насочете енергията си в позитивна насока. Изявете потенциала си. Възможности за това не липсват, просто трябва да вдигнете поглед. Близост и хармония с човек от обкръжението ви.
28 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С поведението си респектирате околните и така съзнателно ги подчинявате на волята си, спестявайки си изненади. С навременните си действия по интересуващ ви въпрос ще благоприятствате професионалното си развитие. Не позволявайте да се показвате отегчени пред някой, който ви интересува.
28 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Предстои ви решаването на важен въпрос. Трудно ще ви е да вземете от раз решение, затова бихте могли да се посъветвате с хората около себе си. Със сигурност има човек, на когото бихте могли да се доверите. Вечерта се заемете с нещо приятно и разтоварващо. Работата не е за предпочитане.
28 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят е удачен за експерименти от всякакъв род. Ентусиазмът ви е заразителен и отваря всички врати пред вас. Великодушието ви ще ви спечели нови приятели. Отдайте се на желанията си - днес почти всичко ви е позволено.
28 яну 2021
Последни новини